Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un incendi a la Verneda creix i acaba cremant un camió que estava aparcat

Un incendi en un descampat de la Verneda i La Pau, als voltants del carrer Jaume Brossa i prop de les cotxeres de TMB, ha provocat que un camió que es trobava aparcat allà comencés a cremar generant així una gran columna de fum. Les causes de l’incendi, però, encara es desconeixen segons informen fonts de l’Ajuntament. Han estat els mateixos treballadors de TMB que, un cop han vist el foc, han alertat ràpidament al cos de Bombers de Barcelona. Cap persona ha resultat afectada. Tot i que el foc està extingit, els bombers encara treballen a remullar la zona.

Una campanya de detectors de fum

El cos de Bombers de Barcelona inicia avui una campanya per conscienciar a la població en general de la importància d’instal·lar detectors de fum a les seves llars: “Són aparells efectius, econòmics i que salven vides”, expliquen des de bombers. Els agents del cos remarquen molt la importància que tenen aquest tipus d’aparells en la prevenció i la seguretat de les llars, ja que, tal com comenten “el nombre de víctimes es duplica a les cases que no disposen de detectors de fums”. Una dada que també sorprèn en aquesta línia, i per la qual cosa els bombers posen èmfasi en la importància de tenir un detector a casa, és que el foc no és la principal causant de mortalitat en un incendi, sinó que és el fum.

En aquesta campanya que han impulsat avui sota el lema: No convidis el foc, expliquen que perquè aquests detectors siguin efectius “cal instal·lar-los al sostre, separats de les parets i tan centrats com sigui possible”. Des del cos de bombers recomanen que aquests detectors estiguin instal·lats en passadissos o zones on s’acostumi a carregar aparells al corrent, però adverteixen que col·locar-los en espais com la cuina o els lavabos no és gaire recomanable perquè són zones de la casa on s’acostumen a generar grans concentracions de vapor d’aigua, i això pot danyar el detector de fum i generar “avisos falsos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa