Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un incendi malmet greument una farmàcia emblemàtica de Sants
  • CA

La farmàcia Escudero García del barri de Sants ha patit un incendi aquest dimarts al migdia. L’establiment, amb una història que es remunta més d’un segle, forma part de la ruta dels establiments emblemàtics de Barcelona i ha patit desperfectes destacats. El local és al carrer de Sants número 5.

Fonts municipals indiquen al TOT Barcelona que el foc no ha causat cap víctima, però que la farmàcia “ha quedat molt malmesa”. Set dotacions de Bombers han extingit l’incendi ràpidament, com ha retratat un ciutadà a Twitter.

El fum era ben visible sortint de l’establiment, si bé el rètol i l’exterior no han quedat calcinats. Els bombers han acordonat la vorera, el que no ha impedit que algun client del bar del costat seguís tranquil·lament a la terrassa veïna observant la situació, com es pot veure a les imatges piulades.

La farmàcia Escudero Garcia està catalogada com a patrimoni arquitectònic de la ciutat. El cens municipal elaborat el 2016 li va atorgar la segona màxima categoria, com a “establiment d’interès”. El seu origen com a farmàcia particular és oficialment el 1936, data des de la que està documentada a nom de J. Boldó, segons explica el web de la Ruta dels Emblemàtics. “Un contracte de lloguer de 1942 acredita l’activitat farmacèutica de Manuel Barangé en aquest emplaçament. Continua en mans de la família. Conserva gran part del mobiliari i la façana originals”, cita el portal, que també permet fer-hi una visita virtual.

No obstant, el local havia ja tingut ús de farmàcia abans de 1936 i per tant seria ja centenari. Així ho ha explicat la llibreria La Ciutat Invisible, en un fil de piulades. El 1909 s’hi va fundar la segona seu de la Societat Cooperativa de Farmàcies Populars de Barcelona, impulsada per Joan Salas Anton i inspirada en un model ja implantat a Bèlgica.

Un altre incendi a Via Augusta

També aquest dimarts al matí s’ha produït un incendi a la Via Augusta número 232, en aquest cas en un habitatge. Aquest foc ha causat tres persones ferides, una de les quals ha estat traslladada a l’hospital. Les altres dues han estat ateses in situ i donades d’alta. A més ha obligat a desallotjar tots els veïns del bloc de pisos i el concessionari que ocupa els baixos. S’ha declarat cap a les 8:30h i els Bombers l’ha extingit i han airejat els pisos afectats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa