Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un home gravava imatges íntimes d’usuaris en una platja de Barcelona
  • CA

La Guàrdia Urbana ha intervingut diversos dispositius audiovisuals a un home que estava enregistrant imatges íntimes, sense consentiment, a diversos usuaris de la platja, al front marítim de la Barceloneta. Els fets han passat aquest mateix dissabte i ha comportat una denúncia penal per un delicte de revelació de secrets.

Gravar i difondre, un delicte

Dins del Codi Penal, al seu títol X en referència amb els delictes contra la intimitat, el dret a la pròpia imatge i a la inviolabilitat del domicili, trobem el capítol del descobriment i revelació de secrets, encapçalat per l’article 197. El delicte de difusió a tercers d’imatges o gravacions audiovisuals sense la deguda autorització de la persona afectada. I naturalment, gravar les imatges sense consentiment també és un delicte.

Guàrdia Urbana de platja

Justament, qui ha fet la detenció ha estat la unitat de platges de la Guàrdia Urbana, notícia aquests darrers dies per una qüestió laboral. Després de setmanes de polèmica, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit aixecar la suspensió del polèmic plus salarial que posava en risc la continuïtat de la unitat de platges de la Guàrdia Urbana. Fins ara hi havia un bloqueig temporal, que suposava una reducció de 125,85 euros en la nòmina mensual dels membres d’aquest equip policial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa