Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fort dispositiu per dissoldre botellots a la zona alta de Barcelona
  • CA

La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquesta nit diversos botellots a la zona de bars del carrer Mandri, al barri de Sant Gervasi-Bonanova de Barcelona. Centenars de joves s’han aplegat en aquest conegut carrer de la zona alta després del dinar de Nadal per fer festa i beure abans de l’entrada en vigor del toc de queda. Els veïns han denunciat que els botellots han començat cap a les 20.00, però la policia barcelonina no ha intervingut fins a les 23.00.

Una desena de vehicles policials s’han desplegat a Mandri per fer fora la gent que estava bevent al carrer. Els agents han recordat per megafonia als joves que està prohibit consumir alcohol al carrer i que l’ús de la mascareta és obligatori quan no es poden respectar les distàncies de seguretat que marquen el protocols sanitaris.

Alerta òmicron

Barcelona va pel camí de batre tots els rècords de contagis des de l’inici de la pandèmia. Aquesta setmana s’han registrat una mitjana de més de 3.000 casos diaris. Dimecres es va assolir el rècord absolut de positius en un sol dia, amb 3.429. Fins ara, l’única ocasió en la qual s’havien superat els 3.000 contagis va ser el passat 12 juliol, en el pic de la cinquena onada. Durant aquesta setmana, que porta 15.600 acumulats fins divendres, ja s’ha sobrepassat tres vegades.

Segons les dades del departament de Salut, el risc de rebrot s’ha enfilat fins a 2.126 i la velocitat de contagi (Rt) es manté molt elevada, per sobre d’1,6. Per la seva banda, la taxa de positivitat està per sobre del 15%, el triple del llindar que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar que una pandèmia està sota control. Les autoritats sanitàries esperen que les restriccions aprovades just abans de Nadal ajudin a contenir la sisena onada, tot i que s’espera que durant les festes es disparin els contagis i els hospitals es preparen per a una possible explosió d’ingressos a partir d’Any Nou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa