Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un fals fisioterapeuta va abusar d’almenys 3 dones a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra investiguen un fals fisioterapeuta per abusar sexualment de tres dones, tot i que no descarten que pugui haver més víctimes. L’home, de 60 anys, feia tocaments a parts íntimes de les pacients sense el seu consentiment.

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de les Corts l’han denunciat penalment per un presumpte delicte d’abús sexual i un altre d’intrusisme professional per fer-se passar per terapeuta sense ser-ho. La investigació va començar el passat 1 de març quan 3 dones van presentar-se als Mossos per denunciar que havien patit tocaments durant les seves respectives sessions individuals de fisioterapia amb el mateix professional. Elles es van queixar a l’home, que els deia que formava part del tractament, una circumstància sobre la que no se les havia advertit en cap moment.

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Consell General de de Col·legis de Fisioterapeutes d’Espanya van comunicar als Mossos d’Esquadra que aquesta persona no constava com a col·legiat i per tant no podia exercir com a tal. Feta aquesta constatació, la policia va obrir diligències i va traslladar el cas al jutjat d’instrucció de guàrdia a Barcelona. Ara l’home està a l’espera de citació judicial per declarar.

Una de les prioritats policials a Barcelona i Catalunya per al 2022 són els delictes contra la llibertat sexual, que s’ha disparat un 36% de 2020 a 2021 i un 13% si es compara amb els registres prepandèmia de 2019. És una de les línies mestres acordades entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona a la darrera Junta Local de Seguretat, celebrada al febrer. El 30% de les denúncies fan referència a violència de gènere i un 10% són abusos i agressions perpetrats mitjançant submissió química. En canvi el total de delictes a Barcelona va a la baixa i el 2021 van ser un 35,2% inferiors a la prepandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa