Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La família de l’expresident d’Angola denuncia el seu intent d’assassinat
  • CA

Els familiars de l’expresident d’Angola Eduardo dos Santos han denunciat formalment l’intent d’assassinat que hauria patit el polític africà a Barcelona. La filla de l’exdirigent Tchizé dos Santos ha presentat la denúncia en una comissaria dels Mossos d’Esquadra perquè investiguin un possible “complot” per posar fi a la vida de dos Santos mentre aquest es trobava a la capital catalana.

Cal recordar que els Mossos d’Esquadra ja estaven investigant el cas després que la família revelés les seves sospites sobre la possible implicació de l’actual govern del país africà en aquest presumpte intent d’homicidi. En concret, els familiars creuen que l’executiu hauria orquestrat un pla per deteriorar progressivament la salut de dos Santos, que ja té 79 anys. De fet, la família sospita que el deteriorament sobtat de l’estat de salut que va patir l’exdirigent ara fa dues setmanes al seu domicili a la capital catalana no estaria provocat per causes naturals, sinó que respondria a aquesta estratègia per posar fi a la seva vida.

En coma induït

L’exmandatari es troba en coma induït en la unitat de cures intensives de l’Hospital Teknon de Barcelona, on se l’ha tractat des del 2019 i on ja fa més de deu dies que està ingressat. De moment, però, no han transcendit més detalls sobre l’evolució del seu delicat estat de salut.

En la denúncia presentada per la família, que ha comptat amb l’assessorament dels bufets d’advocats Carmen Varela Abogados de família i Molins Defensa Penal, es demana a la policia que investigui si hi ha hagut omissió del deure de socors, lesions per imprudència greu i revelació de secrets per part de persones del seu entorn. Les sospites dels familiars apunten que el metge que va posar a disposició de l’expresident el govern africà li ha anat deteriorant progressivament la salut fins al punt del coma, per ara poder-lo desendollar de les màquines i posar fi a la seva vida.

Gairebé 40 anys de president

Dos Santos va ser el president d’Angola entre 1979 i 2017, quan va ser rellevat al càrrec Joao Lourenço, un home a priori del cercle de confiança més íntim de l’exmandatari. Des de la seva arribada al poder, però, Lourenço ha llançat fortes campanyes públiques denunciant la corrupció del cercle familiar i d’amistats de l’exdirigent, que des de fa uns anys resideix a la capital catalana amb la seva família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa