Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen l’intent d’assassinat de l’expresident d’Angola a Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra estan investigant el presumpte intent d’assassinat de l’expresident d’Angola Eduardo dos Santos a Barcelona. Les indagacions policials s’han iniciat després que la família de l’exdirigent revelés un possible “complot” per posar fi a la vida de dos Santos mentre aquest es trobava a la capital catalana.

Segons informa La Vanguardia, va ser la filla de l’expresident qui va posar la policia sobre pista d’aquest possible intent d’homicidi que estaria orquestrat per l’actual govern del país africà i que consistiria en deteriorar progressivament la salut de dos Santos, que ja té 79 anys. De fet, la família sospita que el deteriorament sobtat de l’estat de salut que va patir l’exdirigent la setmana passada al seu domicili a la capital catalana no estaria provocat per causes naturals, sinó que respondria a aquesta estratègia per posar fi a la seva vida.

L’expresident del país africà es troba actualment ingressat en la unitat de cures intensives de l’Hospital Teknon de Barcelona, on se l’ha tractat des del 2019, i de moment no han transcendit més detalls sobre l’evolució del seu delicat estat de salut.

Denúncia i protecció

Pel que fa al possible complot governamental que apunta la família de dos Santos, el bufet d’advocats Molins Defensa Penal ja està treballant en el cas i la previsió és que pròximament presentin formalment la denúncia sobre aquest presumpte intent d’homicidi, on també demanaran protecció per a l’exdirigent africà. En aquest sentit, la direcció de la clínica Teknon s’ha compromès a reforçar la vigilància per evitar visites no autoritzades a la zona on està ingressat l’home.

Cal recordar que dos Santos va ser el president d’Angola entre 1979 i 2017, quan va ser rellevat al càrrec Joao Lourenço, un home a priori del cercle de confiança més íntim de l’exmandatari. Des de la seva arribada al poder, però, Lourenço ha llançat fortes campanyes públiques denunciant la corrupció del cercle familiar i d’amistats de l’exdirigent, que des de fa uns anys resideix a la capital catalana amb la seva família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa