Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut el director de la Clínica Diagonal Barcelona
  • CA

Una trama empresarial que facturava material i serveis mèdics a un preu superior al real creant un perjudici per a la clínica Diagonal superior a 1.000.000 d’euros. Així van actuar tres detinguts pels Mossos d’Esquadra, entre els quals el director, més vuit persones que estan essent investigades, i que van aconseguir desviar més de 400.000 euros en concepte de material mèdic a través d’empreses fictícies.

Diners a Catalunya, Andorra i Emirats Àrabs

Segons les investigacions de la policia catalana, el destí dels diners desviats va ser Andorra i els Emirats Àrabs Units, tot i que part dels diners van ser utilitzats per adquirir un amarratge a un port esportiu de la Costa Brava. Els delictes pels quals se’ls investiga són delictes d’administració deslleial, corrupció entre particulars, falsificació de documents, frustració de l’execució i blanqueig de capitals.

Tot comença l’any 2020, quan els controls interns del centre mèdic van detectar que el director gerent del centre havia canviat el sistema de compres d’equipament mèdic i adjudicava els contractes a una empresa nova sense experiència al sector. Les compres, sense lògica aparent s’estaven realitzant a un preu molt superior al de mercat i amb unes condicions econòmiques molt perjudicials pel centre mèdic.

Finalment, la Unitat Central de Blanqueig i Delictes Econòmics, sota la tutela i direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 2 d’Esplugues de Llobregat, va aconseguir vincular les societats del gerent amb els responsables de l’empresa proveïdora i es van poder rastrejar els diners abonats per la cínica que un cop transferits al proveïdor es repartien a parts iguals entre l’empresa i el propi Director General que havia adjudicat els contractes. 

El metge del rei emèrit, en una altra estafa en clínica privada

Aquesta setmana s’ha conegut que un jutjat de Barcelona investiga pel possible frau fiscal que hauria comès el metge del rei Joan Carles I en una clínica de la capital catalana. La fiscalia va presentar una querella contra el professional, la seva dona i contra un amic mexicà de l’emèrit per haver defraudat suposadament uns 600.000 euros entre el 2016 i el 2018.

Més notícies
El rei emèrit Joan Carles / Europa Press
Investiguen el metge del rei emèrit per frau en una clínica de Barcelona
Notícia: Investiguen el metge del rei emèrit per frau en una clínica de Barcelona
Comparteix
La fiscalia considera que el doctor hauria defraudat 600.000 euros entre el 2016 i el 2018

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa