Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen el metge del rei emèrit per frau en una clínica de Barcelona
  • CA

El jutjat número 29 de Barcelona ha obert una investigació pel possible frau fiscal que hauria comès el metge del rei Joan Carles I en una clínica de la capital catalana. La fiscalia va presentar el passat mes de maig una querella contra el professional, la seva dona i contra un amic mexicà de l’emèrit per haver defraudat suposadament uns 600.000 euros entre el 2016 i el 2018.

Segons ha avançat El Periódico i recull l’ACN, el ministeri fiscal sospita que el metge Manuel Sánchez hauria simulat una ampliació de capital de la societat que gestiona el centre mèdic de la seva propietat, la Clínica DeSánchez, ubicada al barri barceloní de Sarrià. Joan Carles I va conèixer Sánchez quan aquest treballava a la Clínica Planas, on el rei se sotmetia a tractaments mèdics, estètics i de nutrició. Fa uns anys, el metge va obrir el seu propi centre i la relació va continuar. Alguns dels tractaments del monarca els pagava el seu amic mexicà.

Ampliacions de capital sense control

La societat que gestiona la clínica del doctor Sánchez va ser constituïda l’octubre del 2014 i el seu capital social va ser subscrit per la dona del metge, que dos anys després va vendre la totalitat de les seves participacions al seu marit, que va passar a ser soci únic de la firma, encara que ella es va mantenir com a administradora. En aquesta mateixa data, la companyia va rebre 245.000 euros d’una mercantil a Madrid creada pel mexicà Allen Sanginés-Krause, “operació que no es va emparar en cap contracte escrit”, al·lega l’acusació.

La fiscalia concreta que les rendes reflectides en les declaracions d’IRPF del període 2016 a 2018 presentades pel metge investigat “van ser només una mínima part de les que realment va percebre”, ja que Sánchez hauria ocultat en aquests exercicis altres retribucions per un import d’1,3 milions d’euros, que realment provenien de la prestació dels seus serveis professionals com a facultatiu “de prestigi reconegut i amb una clientela amb elevada capacitat econòmica”.

Estratègia defraudatòria

En aquest sentit, el ministeri públic considera que el metge va dissenyar una “estratègia defraudatòria” per poder amagar aquestes rendes que necessitava la participació “imprescindible” tant de la seva dona com de l’amic mexicà del rei emèrit, que hauria camuflat amb ampliacions de capital aquests pagaments no declarats.

La querella del fiscal relata com amb l’última de les ampliacions de capital registrades, Sánchez conservava el 65% del capital social, havent aportat únicament 3.010 euros. A l’empresa de Sanginés-Krause li corresponia el 35% quan havia desemborsat 1,3 milions d’euros. És a dir, l’amic del rei emèrit era soci minoritari malgrat la inversió.

Per al ministeri fiscal, les ampliacions de capital són simulades per la manca de justificació de les primes d’emissió i la seva absoluta desproporcionalitat”, “l’absència de motivació econòmica de la inversió”, la inexistència de documents sobre el projecte i les negociacions prèvies, la manca de “control” del soci capitalista (el magnat mexicà) sobre els recursos aportats (99,77%) i la “disposició” de fons per part del metge amb “total discrecionalitat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Torraco Llons a setembre 13, 2022 | 00:14
    Joan Torraco Llons setembre 13, 2022 | 00:14
    Bona idea. Que investiguin els metges que es fan pagar en metàlic.JIOan
  2. Icona del comentari de: Observador a setembre 13, 2022 | 07:50
    Observador setembre 13, 2022 | 07:50
    Deu ser per allò de, qui camina al costat d'un coix.......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa