Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Posen una escultura contra l’esclavisme on hi era un traficant de persones
  • CA

L’artista francès James Colomina ha col·locat una escultura contra l’esclavatge de persones a la plaça d’Antonio López, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, on fins al 2018 precisament hi havia una de la figura d’aquest traficant de persones de l’època colonial. L’escultor ha fet aquesta acció “sense permís” de l’Ajuntament de Barcelona.

A través d’un comunicat, l’autor ha explicat que es tracta d’una acció reivindicativa amb motiu de l’aniversari de l’abolició de l’esclavitud a Espanya, un fet que es va aprovar a finals del segle XIX, sent un dels darrers països en decidir acabar amb aquesta pràctica. L’obra s’anomena Humanitat i s’hi mostra la figura d’un home amb caputxa abraçat a un os de peluix de la seva mateixa mida. L’autor declara que la figura simbolitza el nen que tot adult porta dins, diu. Totes dues figures són de color vermell, un color que és marca de la casa de l’artista francès, que penja la seva obra, sempre d’aquest color, en espais exteriors i de forma improvisada. “És com un símbol de la relació positiva entre la diferència, on el color de pell, el gènere, la raça i la religió serien percebuts com una riquesa”, ha dit.

Deures pendents de l’Ajuntament

El 26 d’octubre de 2018 el ple de l’Ajuntament va aprovar el canvi de nom de la plaça Antonio López pel d’Idrissa Diallo, un jove d’origen guineà que el 2012 va arribar a Espanya saltant la tanca de Melilla i va ser retingut al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca, per no tenir els papers en regla. Dues setmanes més tard va ser traslladar a l’hospital, on va morir per una insuficiència respiratòria. Més de tres anys després, la plaça encara té el nom del traficant d’esclaus. Aquella va ser una votació que va comptar amb l’aval de comuns, ERC i CUP, l’abstenció de PSC i PDeCAT i el vot en contra de Ciutadans i PP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa