Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’empresa de Barcelona darrere de l’explosió de Girona rep dures crítiques

Una explosió a la Casa de la Cultura de Girona, on s’estava celebrant una exhibició científica, ha provocat ferits de diversa consideració aquest divendres. Un dels més greus és una menor de 5 anys. L’explosió ha tingut lloc en el marc de la celebració de la Nit de la Recerca mentre es feia un experiment en un pati, tal i com mostren diversos vídeos que s’han difós a les xarxes.

L’experiment en qüestió anava a càrrec d’una empresa de Barcelona, CreaCiència, que té la seva seu al barri de Sants. Un dels responsables de la companyia, Dani Jiménez, ha fet un fil a Twitter disculpant-se per uns fets que han commocionat Girona aquest divendres al vespre.

“En nom meu i de l’equip de CreaCiència lamentem els fets que han succeït durant l’experiment del ‘canó dels desitjos’ a la Casa de la Cultura de Girona i desitgem una ràpida recuperació de les persones ferides”, afirma el científic. Hi afegeixi que el seu equip “treballa amb les màximes mesures de seguretat”. “La nostra màxima prioritat ha estat, és i serà sempre la seguretat tant del públic com de l’equip de professionals que formem part de CreaCiència, empresa de divulgació científica”, apunta.

Segons explica, en més de 20 anys d’història l’empresa no ha viscut un episodi semblant: “Mai s’ha produït cap mena d’incident”. La companyia es dedica bàsicament a divulgar la ciència a través d’experiments en públic. Els responsables de l’experiment mostren la seva sorpresa pels fets i per això anuncien que ho investigaran. “Ens hem posat a disposició de les autoritats per esclarir els fets i també a disposició dels ferits i les seves famílies per qualsevol cosa que puguin necessitar”, conclou.

Crítiques per la seguretat de l’experiment

Malgrat les explicacions del responsable de l’empresa, algunes veus del sector han criticat l’experiment i apunten dèficits en qüestió de seguretat. Almenys aquesta és l’opinió d’una investigadora, Jelena Radjenovic, investigadroa ICREA i professora a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA). En un comentari a Twitter, aquesta investigadora es mostra molt crítica amb els autors de l’experiment.

“Heu baixat un barril d’aigua bullint que de miracle no s’ha cremat cap nen, de distància hi havia dos metres en el millor dels casos, i ni parlaré de jugar amb nitrogen líquid! Hi ha nens ferits greument! Espero que us portin a judici!”, sentencia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa