Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos detinguts en una nova operació contra la droga a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han intervingut conjuntament un narcopís al districte de Ciutat Vella aquesta matinada. L’operació conjunta ha permès detenir dues persones, considerats els responsables de l’establiment, i desmantellar l’espai. Durant aquesta intervenció al narcopís, situat exactament al barri de Santa Caterina, els cossos policials també han identificat quatre persones que estaven consumint drogues a l’interior del pis.

A banda de les quatre persones que estaven consumint estupefaents i els dos detinguts, a l’interior del pis també hi havia 9 grams de crack, 65 grams de marihuana, estris per manipular i consumir les substàncies, i uns 900 euros en efectiu. Aquestes substàncies han passat a mans dels agents de policia, i s’ha retornat el pis, que estava ocupat, als seus propietaris.

Aquesta operació conjunta s’afegeix a les diverses intervencions que els Mossos i la policia barcelonina, entre d’altres, han realitzat en les últimes setmanes. Fa poc més d’una setmana, el passat dijous 18 de maig, la Guàrdia Civil va detenir set persones en tres operacions contra el tràfic de drogues sintètiques. En aquest cas, la intervenció no va ser exclusivament a la capital catalana, sinó que també va repercutir a la demarcació de Tarragona, concretament a Salou. Una intervenció que va permetre decomissar 52 quilos de diversos tipus de drogues sintètiques, 100.000 dosis de Viagra, 173.808 euros en efectiu i tota la maquinària per fabricar i encapsular la droga.

Venda per correu

Segons afirmen des del cos policial, les bandes criminals haurien obtingut 1,6 milions d’euros de beneficis durant els mesos que tenien més activitat. Expliquen, també, que les organitzacions rebien les substàncies químiques per paqueteria postal des d’Holanda. Feien les compres i les vendes a través de la Dark Web per tal de no interactuar personalment amb els compradors. De fet, la missatgeria postal es feia a través d’identitats falses per tal que no es poguessin relacions els diversos enviaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa