Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una quarantena d’arrestats per robatoris violents i drogues en tres dies
  • CA

Un dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona va permetre arrestar durant aquest cap de setmana gairebé una quarantena de persones per robatoris violents i tràfic de drogues a la capital catalana. Les detencions van tenir lloc principalment als districtes de Ciutat Vella i Sant Martí.

L’operació policial que va culminar amb un total de 37 detinguts formava part del desplegament especial que els dos cossos estan duent a terme a les zones més conflictives d’oci nocturn d’aquests dos districtes barcelonins. En concret, la Guàrdia Urbana va arrestar dotze persones, mentre que la resta de detencions les van practicar agents el cos dels Mossos d’Esquadra.

Dispositius com el d’aquest cap de setmana s’emmarquen en el pla d’acció Tremall, un desplegament especial dels Mossos d’Esquadra que lluita contra la multireincidència en els robatoris violents a la capital catalana. Aquesta iniciativa facilita la ràpida actuació dels agents en els diferents dispositius d’oci nocturn i de prevenció de robatoris de rellotges d’alta gamma que es despleguen de divendres a diumenge en diferents punts de la ciutat.

Febre pels rellotges

El 90% dels furts violents que tenen lloc a Barcelona es produeixen al carrer, i els mòbils, bosses de mà i rellotges són els objectes més sostrets pels lladres. Segons les darreres dades de la Guàrdia Urbana, cada dia es cometen una mitjana de 25 robatoris amb violència a la ciutat. Ara bé, els rellotges només suposen el 7% dels objectes robats, davant del 46% que són els telèfons mòbils.

En aquest sentit, cal recordar que els Mossos d’Esquadra compten amb una unitat especialitzada per combatre els robatoris de rellotges a la capital catalana. El conegut com a grup Titani, fa prop de tres mesos que està operatiu i és una de les iniciatives impulsades en el marc del pla Tremall contra la multireincidència.

El grup està integrat per agents dels grups de delinqüència urbana i investigadors i a principis de juliol ja havia contribuït a la detenció de prop d’una trentena de persones per robatoris violents de rellotges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa