Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen a Barcelona un religiós buscat per abusar sexualment de set menors
  • CA

Un home ha estat detingut a Barcelona com a presumpte autor de set delictes d’abús sexual a menors. Els fets van tenir lloc entre el 2017 i el 2021 a l’Argentina, quan l’individu ara arrestat exercia com a pastor d’una congregació.

La investigació va iniciar-se el passat 10 de novembre, quan els agents del Cos Nacional de Policia (CNP) van rebre una comunicació d’un jutjat argentí sol·licitant la localització i detenció d’un fugitiu que figurava a la llista dels més buscats del país sud-americà i que podria estar amagant-se a l’estat espanyol.

Després de diverses gestions, les indagacions dels investigadors van permetre determinar que l’home estava residint en un pis a la capital catalana, de manera que van muntar un operatiu especial per poder detenir-lo. La intervenció va ser tot un èxit i l’individu va poder ser finalment arrestat i va passar després a disposició judicial. Amb una Ordre Internacional de Detenció, el detingut s’enfronta a una pena de 20 anys de presó per abusos i agressions sexuals a menors.

Segons la informació facilitada pel cos policial espanyol, els fets es remunten a l’any 2017, quan l’home ara detingut exercia com a pastor d’una congregació al país argentí. Va ser en aquest context que l’individu es va guanyar la confiança de les seves víctimes, algunes menors de 13 anys.

Benítez, a presó pel ‘cas Maristes’

L’exprofessor de l’escola Maristes de les Corts, Joaquim Benítez, ja és a presó. Tal com va informar la setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, concretament, va entrar voluntàriament el passat dimecres 23 de novembre per complir condemna per quatre delictes d’abusos sexuals a menors d’edat, comesos entre 2006 i 2009. En aquell moment, Benítez era el professor d’educació física dels menors.

Els fets pels quals ara és entre reixes l’han condemnat a 21 anys de presó. A més, ha de pagar a les víctimes una indemnització de 120.000 euros, se l’ha imposat un ordre d’allunyament i té prohibit treballar de professor durant els pròxims 13 anys i 8 mesos. D’altra banda, la sentència també estableix que l’entitat asseguradora de l’escola és la responsable civil dels fets i, per tant, ha de respondre pels danys i perjudicis provocats a les víctimes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa