Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen un estafador que garantia herències multimilionàries a les víctimes

Els Mossos d’Esquadra han detingut a València un home que es feia passar per un advocat que buscava hereus d’una fortuna multimilionària que els havia deixat un familiar mort. Per posar-se en contacte amb les seves víctimes, l’home de 44 anys els enviava cartes amb segells falsificats. Concretament, va enviar 4.742 cartes des de 379 bústies de la demarcació de Barcelona. En aquestes cartes, l’estafador instava a les víctimes, que generalment eren de diversos països del centre i nord d’Europa, a pagar els seus honoraris com a advocat i iniciar el procés de reclamació jurídica que els permetria aconseguir la fortuna de l’herència.

En aquestes cartes explicava que buscava familiars d’un empresari que va morir l’any 2012 en un accident de trànsit i que havia deixat les víctimes com a hereus d’una fortuna d’11,8 milions d’euros. Assegurava que un cop rebés els seus honoraris viatjaria al país de la víctima per dividir els diners en dues parts iguals. Assegurava que la transacció era “100% segura” i que l’operació es faria “sota la legalitat i sense que s’infringeixi la llei”. Ara bé, demanava a les víctimes que no comprometessin cap tercera persona en l’assumpte, ja que, segons assegurava a les cartes, estava fent això a títol personal i sense involucrar el seu despatx.

Un any seguint-li la pista

La investigació que ha portat els Mossos a detenir l’home va començar l’abril de l’any passat quan el Centre de Tractament Automatitzat de Correus va detectar diverses cartes amb segells falsificats. Uns sobres que s’havien dipositat, entre altres llocs, a la capital catalana. Després d’un seguiment, els Mossos van poder localitzar-li la pista a València, lloc on actualment residia. Aquest mètode que feia servir l’home per estafar és el que es coneix com a “carta nigeriana“. Un cop els agents dels Mossos d’Esquadra han detingut l’home, la policia catalana ha emès un comunicat de l’estafa a través de l’Europol per localitzar possibles víctimes a països de la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa