Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Localitzat sa i estalvi l’home de 57 anys desaparegut a Barcelona
  • CA

Bones notícies. Els Mossos d’Esquadra han informat que han trobat sa i estalvi l’Eduardo, l’home de 57 anys desaparegut el passat 9 de març a Barcelona. “Gràcies per la vostra col·laboració”, ha agraït de forma pública, a través de Twitter, el cos uniformat. La policia va llançar el crit d’alerta, entre d’altres, perquè és una persona que requereix medicació.

Els Mossos d’Esquadra el buscaven i per això havien difós la seva imatge a través de les xarxes socials, per tal de facilitar la cerca de la persona. Amb una piulada a Twitter han informat del succés, on han demanat col·laboració ciutadana.

L’Eduardo fa un metre i 75 centímetres d’alçada, és de complexió normal, té els ulls de color castany, el cabell curt i del mateix color i porta ulleres graduades i necessita medicació, segons la descripció feta pels agents policials. Els Mossos demanaven a tot aquell veí o veïna de la capital catalana que pugui tenir pistes de la localització d’aquest home, que truqués al servei d’emergències 112, mitjançant el qual s’organitza el dispositiu de cerca i tots els departaments de totes les administracions que s’encarreguen d’aquesta tasca estan connectats. Els mossos no van donar més detalls d’aquesta persona, de qui la seva família i amistats no sabien res des d’aquest dimecres.

La policia catalana explica que el 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. A falta de recopilar les dades definitives de 2021, El nombre de denúncies per desaparicions a 2020 es va reduir un 35% a Barcelona respecte al 2019, passant de 804 a 520. Els Mossos ho van atribuir a les restriccions de mobilitat i el confinament.

Els Mossos afegeixen que “és un fals mite que calgui deixar passar 24h per si la persona torna abans de denuncia“, va apuntar la caporala Laura Villanueva, responsable de l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra, en un reportatge del TOT Barcelona. “Els preguem que si detecten un comportament no habitual en un familiar, que vinguin a qualsevol comissaria, perquè aquestes 24h poden ser vitals”, va recalcar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa