Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Busquen una noia de 12 anys desapareguda a Sant Andreu
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han llançat un missatge d’alerta a través de xarxes socials per trobar una menor desapareguda al districte de Sant Andreu, a Barcelona. La noia es diu Hellen, té 12 anys i se li va perdre el rastre aquest dilluns.

La policia catalana ha facilitat una descripció de la noia per intentar facilitar que sigui reconeguda i que, si algú la identifica, informi als cossos de seguretat per trobar-la. Els Mossos han explicat que la noia a qui es busca duia un anorac blanc de plomes en el moment en què va ser vista per última vegada. La Hellen té el cabell negre i el duu molt arrissat. És de complexió prima i fa 1,56 metres d’alçada, segons han detallat els Mossos d’Esquadra en un apunt a Twitter.

La policia catalana explica que el 98,9% dels casos de persones desaparegudes a Catalunya acaben essent resolts, en un percentatge molt elevat, perquè els desapareguts són trobats per la policia o perquè tornen voluntàriament a casa. A falta de recopilar les dades definitives de 2021, El nombre de denúncies per desaparicions a 2020 es va reduir un 35% a Barcelona respecte al 2019, passant de 804 a 520. Els Mossos ho van atribuir a les restriccions de mobilitat i el confinament.

Els Mossos afegeixen que “és un fals mite que calgui deixar passar 24h per si la persona torna abans de denuncia“, va apuntar la caporala Laura Villanueva, responsable de l’Oficina d’Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra, en un reportatge del TOT Barcelona. “Els preguem que si detecten un comportament no habitual en un familiar, que vinguin a qualsevol comissaria, perquè aquestes 24h poden ser vitals”, va recalcar.

En la primera quinzena de febrer, els Mossos van aconseguir localitzar una altra jove que va desaparèixer a Barcelona. Després que la seva desaparició es fes viral a les xarxes socials, el cos policial va informar el passat 10 de febrer que havia trobat la noia que havia desaparegut el dissabte 5 de febrer a Barcelona. La policia va precisar que va ser trobada “sana i estàlvia” a Mataró.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa