Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
A presó per intentar cremar vius dos sensesostre durant la revetlla
  • CA

El jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona ha enviat a presó provisional sense fiança l’home que va provar de cremar vives dues persones sense sostre durant la nit de la revetlla de Sant Joan a l’avinguda de les Drassanes del districte barceloní de Ciutat Vella. El presumpte agressor va ser detingut per la Guàrdia Urbana el passat divendres a prop del lloc on s’haurien produït els fets.

L’incident hauria tingut lloc durant la matinada del passat 24 de juny, quan la persona ara enviada a presó va ruixar amb líquid inflamable dues persones sense sostre que dormien a l’avinguda de les Drassanes. Les dues víctimes, que van patir ferides lleus a la cara a causa de l’agressió, van poder fugir del lloc pel seu propi peu i buscar atenció mèdica en un centre sanitari pròxim. Les dues persones sense llar van poder identificar l’autor de l’atac -que era conegut entre el col·lectiu de persones que dormen al carrer– i van facilitar als agents de la Guàrdia Urbana una descripció que va permetre els policies detenir l’home al cap d’unes hores i traslladar-lo a dependències dels Mossos d’Esquadra.

Segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, la causa està oberta per dos delictes d’homicidi en grau de temptativa i un altre d’incendi.

No és un cas aïllat

La fundació Arrels, dedicada a l’atenció de persones sense sostre, va condemnar l’atac a través d’una publicació a les xarxes socials el passat 24 de juny i va aprofitar per recordar que el 46% de les persones que dormen al carrer a la capital catalana diuen haver patit algun episodi de violència física o verbal. De fet, l’entitat alerta que la xifra real podria ser encara més alta: “Quan vius al ras, arribes a creure que patir violència és normal”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a juny 28, 2022 | 09:59
    Serafí Bandarra i Grataconys juny 28, 2022 | 09:59
    Pero no per dos dies i al carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa