Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciberatac al sistema informàtic de l’Hospital Clínic

L’Hospital Clínic de Barcelona ha patit aquest diumenge un ciberatac que està afectant el sistema informàtic d’aquest centre sanitari de la capital catalana. Les primeres informacions apunten que aquesta ofensiva informàtica estaria afectant els serveis d’urgències, de laboratori i de farmàcia de l’equipament barceloní.

Segons recull Europa Press, els fets haurien tingut lloc pocs minuts abans del migdia, quan s’ha detectat aquest ciberatac, que és del tipus ransomware, un sistema que encripta les dades d’un sistema per sol·licitar a les víctimes un rescat si volem poder recuperar la totalitat de la informació sostreta. Un cop detectat aquest atac, els efectius de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya s’ha mobilitzat per poder donar resposta a l’ofensiva i també conèixer exactament quin ha estat l’abast total de l’afectació en el sistema informàtic del centre sanitari.

Els serveis de l’hospital barceloní afectats per aquest incident ja s’han coordinat amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per poder derivar els pacients, un procés especialment delicat i necessari en el cas de les persones que estan sent ateses a les instal·lacions d’urgències d’aquest equipament de la capital catalana. Per ara es desconeix l’autoria d’aquest ciberatac i de moment no han transcendit més detalls sobre la investigació que ja està en curs. Tampoc s’ha fet públic si l’atac patit aquest diumenge ha afectat les dades confidencials de pacients del centre barceloní i si aquestes han quedat en mans dels responsables d’aquesta ofensiva.

Un altre atac el passat octubre

Cal recordar que el passat mes d’octubre ja es va viure un altre ciberatac que va afectar diversos equipaments sanitaris de la demarcació barcelonina. En concret, aquell incident va pràcticament paralitzar el servei de l’Hospital Dos de Maig i del CAP Sagrada Família, ja que l’objectiu dels responsables van ser els sistemes d’informació del Consorci Sanitari Integral, l’ens que gestiona aquests dos equipaments sanitaris de la capital catalana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Junts pel Sou & ErkiBotiflers & Corruptgents Procés News ✍️??️ a març 05, 2023 | 16:36
    Junts pel Sou & ErkiBotiflers & Corruptgents Procés News ✍️??️ març 05, 2023 | 16:36
    ?️ Ves que no hagi estat la sanitària gaditana (del mateix lloc que miss Arrimadas, per cert; que quina casualitat també, oi?) del puto nivell 1 de català que ha premut el botó "delete" amb la inestimable ajuda de compatriotes seus -vestits de color "he rojat" i amb gaveta negra al cap- que també se senten herois defensors "de la patria, la enseña y el idioma común". Qui sait! De més "verdes" n'han madurat.
  2. Icona del comentari de: Ara toca la Sanitat a març 05, 2023 | 17:10
    Ara toca la Sanitat març 05, 2023 | 17:10
    Els espanyolistes ara van per a Sanitat
  3. Icona del comentari de: sre a març 05, 2023 | 18:57
    sre març 05, 2023 | 18:57
    És culpa d'espanya, com tot!
    • Icona del comentari de: Jo a març 06, 2023 | 08:20
      Jo març 06, 2023 | 08:20
      Esteu malalts d'odi
  4. Icona del comentari de: Jaumet a març 05, 2023 | 20:48
    Jaumet març 05, 2023 | 20:48
    Coordinació entre països -governs, jutges-, per una vegada enxampats castigarlos de forma equivalent al frau comes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa