Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un ciberatac paralitza el servei en un hospital i un CAP de Barcelona
  • CA

Un hospital i un Centre d’Atenció Primària (CAP) de Barcelona s’han vist afectats aquest divendres per un greu ciberatac que ha afectat diversos equipaments sanitaris de la demarcació barcelonina. En concret, aquest atac informàtic ha pràcticament paralitzat el servei de l’Hospital Dos de Maig i del CAP Sagrada Família.

Segons ha avançat El País, el ciberatac ha afectat els sistemes d’informació del Consorci Sanitari Integral, l’ens que gestiona els dos equipaments sanitaris afectats a Barcelona, a més d’altres grans hospitals com el Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Baix Llobregat) o la Creu Roja de l’Hospitalet de Llobregat, així com alguns CAP i residències de gent gran.

En total, es calcula que hi ha fins a una desena d’instal·lacions afectades per aquest atac informàtic al servidor. El Departament de Salut està treballant en aquests moments en col·laboració amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya per provar de resoldre com més aviat millor la incidència i així poder recuperar l’activitat normal dels equipaments sanitaris.

Els centres afectats per ara es veuen obligats a treballar utilitzant només el telèfon, ja que no tenen accés al correu electrònic ni a altres aplicacions informàtiques gestionades a través del servidor afectat per aquest ciberatac- Tanmateix, segons apunten fonts sanitàries recollides per l’agència Europa Press, el servei tant a urgències com a l’atenció primària s’està mantenint en funcionament amb garanties.

Furt de mòbils en hospitals barcelonins

Dos grans centres sanitaris de referència de la capital catalana, entre els quals l’Hospital Clínic, es van veure afectats el passat mes d’agost per l’actuació d’un home que es dedicava robar telèfons mòbils de pacients. El presumpte implicat -que va poder ser finalment detingut per la Guàrdia Urbana de Barcelona- estaria relacionat amb el furt d’almenys cinc aparells.

Segons la informació facilitada pel cos policial barceloní, el lladre aconseguia accedir a les instal·lacions sense despertar sospites i aprofitava el moment que els pacients es trobaven descansant o fora de l’habitació per introduir-se a les cambres i robar-los el telèfon mòbil. L’arrestat hauria utilitzat aquesta tècnica amb èxit en almenys cinc ocasions sense que ningú l’enxampés in fraganti.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa