Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Busquen dos lladres que es feien passar per policies per cometre robatoris

El Cos Nacional de Policia (CNP) està buscant dos lladres per la seva pertinença a un grup criminal que es feia passar per policies per cometre robatoris i assalts. La resta de membres de l’organització van ser detinguts a mitjans del passat mes de març en un operatiu a Barcelona, però només un dels quatre arrestats va ingressar a presó.

La investigació es remunta diversos mesos enrere, quan va tenir lloc a Madrid un intent d’assalt fallit. Els fets es van produir el mes de juny del 2022 i la víctima va ser un representant de rellotges d’alta gamma que tornava d’una fira internacional de rellotgeria a Munic. Els lladres, que tenien informació privilegiada, el van esperar a la porta de sortides de la terminal T4 de l’aeroport de Barajas, el van seguir a peu fins que es va trobar amb la seva dona i després per carretera amb un vehicle robat d’alta gamma.

Després d’un seguiment que va durar pocs minuts, els implicats li van demanar a la víctima que s’aturés quan aquesta circulava per la carretera M-13 de l’aeroport madrileny utilitzant un senyal lluminós blau com el dels vehicles policials. El representant de rellotges es va aturar i un dels ocupants del cotxe va baixar cridant que era agent de policia mentre exhibia una pistola. La víctima va desconfiar de l’individu i va aconseguir fugir ràpidament sense patir cap dany.

Seguiment del rastre fins a Barcelona

Malgrat que els agents només tenien imatges de tres dels sis autors d’aquest l’assalt, les indagacions policials van permetre finalment identificar tots els implicats en els fets, que residien a la demarcació de Barcelona. A quatre els constaven múltiples detencions anteriors, la majoria per robatoris amb violència. També van acreditar els tres vehicles que van utilitzar per desplaçar-se a Madrid, un d’ells robat el mateix dia dels fets. Els lladres van tornar a Catalunya de forma immediata després del robatori fallit.

L’operatiu per detenir els autors va tenir lloc mitjans de març d’aquest any, quan la policia va escorcollar cinc domicilis, intervenint dues pistoles, carregadors amb munició, una defensa extensible, passamuntanyes, 2.500 euros en efectiu, roba amb inscripcions de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil i tres plaques d’aquest últim cos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa