Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Bombers alerten d’incendis provocats per patinets elèctrics
  • CA

Els Bombers de Barcelona han alertat aquest dimecres dels incendis originats per la sobrecàrrega de patinets elèctrics. El cap de servei de Protecció Civil, Sebastià Massagué, ha assenyalat que els patinets o vehicles de mobilitat personal similars poden ser causa d’ignició i ha admès que hi ha “una certa dificultat en l’extinció”.

També s’hi ha referit el cap de la Divisió de Prevenció dels Bombers de Barcelona, Albert Ventosa, durant la presentació del balanç d’actuacions del cos durant 2021. Ventosa ha recordat són vehicles que es carreguen a la nit, quan no hi ha supervisió i per això ha fet una crida a col·locar detectors d’incendis, especialment en habitatges on hi viuen persones grans o vulnerables amb una capacitat de reacció més lenta en cas d’incendi. El cap dels Bombers ha afegit que estudien mesures preventives per evitar focs causats pels patinets.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha citat com a exemple que un patinet elèctric endollat al quadre elèctric de l’escala va causar un incendi a un bloc del carrer Nou de la Rambla. En aquest sentit, el regidor ha subratllat l’increment de risc que comporta que cada cop s’endollin més objectes per recarregar-se a les llars i ha mostrat en especial preocupació pel cas dels patinets.

Malgrat el crit d’alerta, el balanç fet pels Bombers no distingeix quants dels sinistres han tingut un patinet com a principal font d’origen d’un incendi, ja que s’engloba en general en casos relacionats amb problemes elèctrics, com casos de sobrecàrregues d’endolls o potències. El que sí que recomanen des del cos és garantir que les bateries dels patinets són homologades, és a dir, que disposen del marcatge CE. 

Xifres de prepandèmia

Els Bombers de Barcelona van fer un total de 19.656 intervencions l’any 2021, una xifra que s’apropa als nivells prepandèmia i representa un augment del 6,26% respecte el 2020. Batlle ha assenyalat que “el retorn de la normalitat” ha repercutit en un augment dels serveis del cos.

Del total d’intervencions, 6.445 van ser en salvaments (32,79%) i 4.287 van ser en incendis i explosions (21,81%): 1.658 han estat en habitatges, 1.861 a la via pública i 768 en edificis com oficines, escoles o centres hospitalaris. La resta d’actuacions han estat assistències tècniques o tasques de prevenció operativa. Segons el balanç anual, nou persones han mort en incendis a la ciutat, quatre d’elles en un infrahabitatge a la plaça Tetuan fa pocs mesos. 

Més notícies
Joel Cánovas, a la recerca de rajoles hidràuliques / Instagram
El primer museu de rajoles hidràuliques arribarà a Barcelona la primavera
Notícia: El primer museu de rajoles hidràuliques arribarà a Barcelona la primavera
Comparteix
Obrirà al Poble-Sec i s'hi exhibiran 50.000 peces de 3.500 models diferents
L'expresident del Barça Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu / Europa Press
Centrem pensa en Sandro Rosell com a alcaldable a Barcelona
Notícia: Centrem pensa en Sandro Rosell com a alcaldable a Barcelona
Comparteix
La nova formació sondeja l'expresident del Barça, entre altres possibles candidats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa