Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Atrapen a Barcelona un fugitiu buscat a Itàlia per una vintena de delictes
  • CA

Un fugitiu buscat a Itàlia per una vintena de delictes ha estat localitzat i arrestat a Barcelona. La detenció la van dur a terme agents del Cos Nacional de Policia (CNP) a l’estació del Nord, quan van detectar que un dels usuaris podria ser aquest criminal reclamat per les autoritats italianes.

La persona detinguda és un home de nacionalitat albanesa a qui se’l relaciona amb almenys 23 robatoris amb força en domicilis. L’arrestat era un dels membres d’una organització criminal que a finals del 2021 van actuar en diverses localitats italianes de les províncies de Lodi i Milà.

Segons la informació facilitada pel cos policial espanyol, el grup de lladres al qual pertanyia el detingut basava la seva activitat criminal en l’entrada furtiva de nit en domicilis, on aprofitaven per apoderar-se de tots els diners en efectiu que trobaven, de les joies i d’altres articles com roba de luxe.

Malgrat que l’home ara arrestat no té antecedents policials a l’estat espanyol, el lladre sí que figurava des de principis d’aquest any 2022 en el Sistema d’Informació Schengen, fet que ha permès la seva identificació i posterior detenció.

El membre d’aquest grup criminal ja ha passat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 4 de l’Audiència Nacional, a l’espera de poder ser entregat a les autoritats italianes com a presumpte autor d’aquests 23 robatoris amb força en domicilis.

Detingut al consolat fracès

Cal recordar que la setmana passada ja es va detenir a Barcelona un altre perillós fugitiu. En aquest cas, l’arrestat era un jove francès que complia una condemna de 23 anys de presó per haver intentat matar la seva parella sentimental. Els fets delictius van passar l’any 2004 a la ciutat de Nimes, quan l’home va intentar estrangular la víctima amb els cordons d’unes sabates. La víctima va sobreviure i ell va ser condemnat a presó.

La policia va explicar en un comunicat que el mes de desembre del 2021, quan encara li quedaven 10 anys de condemna, el pres va aprofitar un ingrés hospitalari per fugir de França i des de l’aleshores se’l buscava. Finalment, va ser localitzat a Barcelona, concretament al consolat francès. Se’l va poder identificar gràcies als diferents enllaços i a la cooperació policial internacional i, posteriorment, se’l va detenir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa