Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apareixen croquetes per a gossos amb agulles i claus als carrers de Sant Andreu

Preocupació entre els amos de gossos al barri de Sant Andreu. I és que s’han donat ja diversos casos de gossos que s’han menjat una mena de boles de carn i galetes que contenien claus i agulles a dins. Ara la Guàrdia Urbana de Barcelona investiga aquest cas de vandalisme contra animals de companyia al barri, segons informa El Periódico. Fa gairebé un mes els propietaris d’un gos van haver de portar l’animal al veterinari perquè se n’havia empassat una. Després, altres propietaris de gossos van localitzar pel barri altres boles de carn amb agulles i també galetes amb claus. Diversos veïns de Sant Andreu s’han mobilitzat per posar en contacte diverses víctimes i per crear un mapa virtual per anar situant els llocs on s’han trobat aquestes trampes.

Altres casos d’enverinament

Justament a principis d’any es denunciava un altre cas relacionat amb els gossos. Un cas d’enverinament de gossos en un parc de Barcelona, La Pegaso de Sant Andreu, encenia totes les alarmes entre les entitats animalistes. Espai Gos Bcn alertava que almenys quatre animals haurien resultat intoxicats després d’acudir amb els seus propietaris al parc. Els gossos afectats presentaven quadres clínics de “vòmits i diarrees amb sang” que serien compatibles amb un possible enverinament o intoxicació, i quedava descartada la possibilitat que es tractés d’un parvovirus.

Per altra banda, cal recorda que l’Ajuntament ha aprovat que Barcelona compti amb 219 espais on els gossos podran anar deslligats. Es tracta de 116 àrees que ja existeixen a les quals se sumaran 103 zones d’usos compartits (ZUC), on els gossos poden anar sense corretja en unes franges horàries concretes. Però alerta, justament quan el gos va deslligat és quan més atents han d’estar els amos perquè no mengin res del carrer que pugui estar enverinat, com ha passat amb aquest cas de Sant Andreu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa