La zona de bany de la Creueta del Coll tampoc podrà obrir aquest estiu

Les obre a la llacuna duraran cinc mesos i l'Ajuntament busca activitats lúdiques alternatives

La llacuna del parc barceloní de la Creueta del Coll no podrà obrir aquest estiu com a zona de bany, ja que no s’han acabat les obres per reparar la fuita que es va detectar l’any passat i que va impedir que llavors es pogués utilitzar com a piscina. Les obres no acabaran fins després de l’estiu, per la qual cosa la llacuna no podrà utilitzar-se com a piscina fins a la temporada de bany de 2020, han detallat fonts municipals consultades per Europa Press.

La redacció del projecte executiu de rehabilitació ja ha finalitzat i ha definit un pressupost de 599.920 euros per executar les obres, que duraran previsiblement cinc mesos. L’Ajuntament preveu dividir els treballs en dues fases –enderroc i construcció–, i durant les obres es treballarà per minimitzar les afectacions al funcionament habitual del parc i els esdeveniments que acull.

L’Ajuntament busca alternatives

Les mateixes fonts han ressaltat que, en estar tancada la zona de bany, l’Ajuntament està dissenyant diverses activitats lúdiques familiars perquè es duguin a terme a l’espai durant juliol i agost. La llacuna no va poder obrir el passat estiu després d’anys de fer-ho perquè es van detectar filtracions importants a la seva base, que van impedir omplir-la correctament durant l’operativa habitual de buidatge, neteja i emplenat del llac.

La no obertura de la zona de bany de la Creueta del Coll coincidirà aquest estiu amb la de la coneguda com a ‘platja de l’Eixample’, i per substituir-la l’Ajuntament habilitarà un espai de jocs d’aigua per a nens al parc Joan Miró.

Més informació

Nou comentari