Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Xoc de manifestacions al centre de Barcelona

El centre de Barcelona s’ha convertit aquest vespre en l’escenari de dues manifestacions d’ideologies contràries, però amb un punt en comú: l’ocupació. Per una banda, l’empresa Desokupa ha convocat una manifestació contrària als okupes a la plaça d’Universitat, al centre de la capital catalana. Una concentració que, segons assegura l’Ajuntament, ha congregat unes 800 persones a la plaça. Punt des d’on han començat a caminar cap a plaça Espanya.

Una manifestació que ha tingut una petita curiositat que no és gaire habitual. L’empresa de desnonaments liderada per Daniel Esteve ha repartit un miler de samarretes gratis per tal de fer promoció del seu projecte entre un públic que feia cua per rebre el “premi”. Per altra banda, la convocatòria antifeixista partidària a l’ocupació ha comptat amb un centenar de persones, segons fonts municipals. Aquest s’han concentrat a la plaça dels Àngels, al Raval i des d’allà han pujat cap a plaça d’Universitat. Un cop han arribat a la plaça, però, un fort dispositiu policial -menor que l’última vegada que van coincidir les dues forces contràries- ha impedit que les concentracions es trobessin cara a cara.

El grup ha pujat pel Raval i l’arribada a la Ronda Sant Antoni, al Teatre Goya, ha vist que no podia arribar al seu objectiu. Han tombat pel carrer de Joaquim Costa, però també han trobat un bloqueig policial. Alguns manifestants han llençat ous als agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Els Mossos han encerclat la manifestació pro ocupa a la plaça Castella del Raval després que s’hagin viscut alguns moments de tensió al carrer Tallers. Els agents de policia que han encerclat els manifestants antifeixistes s’ha multiplicat des que ha començat la manifestació.

Manifestació antifeixista a la plaça de Castella / ACN

Càntics polaritzats

Durant les dues manifestacions s’han sentit diversos càntics. Cadascun defensant els interesso de la seva manifestació. Per una banda, a la manifestació contrària a les ocupacions s’han sentit proclames com ara ‘Visca Catalunya’, ‘Són delinqüents, no són ocupes’ o ‘Fora Colau’, entre d’altres. També s’hi ha deixat veure alguns cartells amb consignes com ‘Agenda 2030: dictadura’ o ‘Colau, PSC, ERC, Trias i CUP abonen als criminals’.

Per altra banda, a la manifestació favorable als ocupes s’hi han sentit proclames contràries, com ara: ‘Fora feixistes dels nostres barris’, ‘Nazis no’, ‘Barcelona serà la tomba del feixisme’ o ‘Feixistes i burgesos tenen els mateixos interessos’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa