VÍDEO | Trets de foam, just abans que caigués ferida la noia que ha perdut l’ull

Un equip de betevé va gravar el moment exacte dels fets

Un equip de la cadena municipal betevé va gravar un vídeo del moment exacte dels disturbis d’aquest dimarts a Barcelona en què va ser ferida la noia que ha perdut un ull. Les imatges mostren el caos que es vivia a quarts de deu del vespre al tram de la Via Augusta entre Travessera de Gràcia i l’avinguda Diagonal.

Tot i que no mostren una relació de causa-efecte concloent, sí que proven que membres dels Mossos d’Esquadra van disparar trets de projectils de foam just abans que la jove caigués a terra lesionada. S’escolta clarament el so de diversos trets, però no s’identifica quin agent o agents els haurien disparat. En tot cas, la línia policial és a la vorera Besòs de Via Augusta, mentre que la víctima cau a terra al costat de la vorera Llobregat. Altres manifestants se n’adonen i l’arrosseguen cap als porxos perquè rebi atenció mèdica.

Fonts dels Mossos d’Esquadra ja han indicat aquest vespre que en conèixer-se la gravetat del cas s’ha obert una investigació amb els policies presents al lloc dels fets per recollir tota la informació possible. No obstant, serà el forense qui determini –a partir d’un examen físic a la víctima i dels informes mèdics– si la lesió és compatible amb l’impacte d’una bala de foam.

Poc després de transcendir la notícia sobre la pèrdua de visió de la noia, començava una segona nit de protesta contra l’empresonament de Pablo Hasél. La convocatòria a Jardinets de Gràcia ha començat pacífica però ràpidament s’ha desplaçat a Urquinaona, on han tornat a viure’s greus aldarulls violents.

Més informació

Comentaris

  Caspanyol 18/02/2021 10:46 am
  Mossos Esquadra. Tothom sap que la majoria de Mossos fan una molt bona feina. Ara bé tothom també sap que hi ha coses que no funcionen bé dins la policia catalana. Per exemple la BRIMO i altres grups ultra violents, feixistes, i amb actituds i formes de treballar del segle 19. Què en sabem d'aquells Mossos racistes que van treure un noi negre d'un pis insultant-lo i pegant-lo? Què en sabem d'aquell Mosso que va agredir al Raval un jove detingut, fotent-li cops de puny i puntades de peu? Què en sabem dels protocols d'ús de les armes que tiren bales de foam? Per què no es presenten al Parlament aquests documents demanats fa 2 mesos? Per què grans ciutats com Londres, Berlín, on habitualment hi ha manifestacions setmanals la policia no utilitza aquesta extrema violència típica de la policia de Xile, Caspaña, i Turquia? Per què la BRIMO encara està dominada i hi treballen elements d'ultra dreta, feixistes i para-nazis? Simplement és intolerable, i els polítics són uns cobards i uns mentiders per no voler-ho solucionar.
  Anònim 18/02/2021 8:32 am
  Qui no plora, no mama! i qui no s’arrisca no pisca!!! per tant, continuem... endavant!
  Refraner 17/02/2021 10:26 pm
  Si no vols Pols.....
   Si no vols pols... 18/02/2021 11:13 am
   ... MENGUEM ELS COLLONS!!!
   Caspanyol 18/02/2021 10:38 am
   Refranyer. Refrán es español. Refrany és en català. Prou CATANYOL !
   Joan Lliure 18/02/2021 12:08 am
   Això, ens quedem a casa mentre mica en mica anem perdent els nostres drets que s'han adquirit al llarg del temps precisament guanyant-los al carrer.

Nou comentari