Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Pinten grafits per reivindicar el comerç de proximitat al Carmel
  • CA

Les persianes d’una trentena de comerços dels barris del Carmel i de Can Baró, al districte barceloní d’Horta-Guinardó, han aparegut aquest diumenge farcides de grafits amb consignes a favor del comerç de proximitat. Aquesta campanya impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’entitat cultural Rebobinart ha comptat amb la participació del reputat artista internacional Javirroyo, que durant la nit d’aquest dissabte ha pintat diferents lemes a les botigues com Consumeix aquí perquè pugui continuar obrint aquesta persiana.

La iniciativa s’ha dut a terme en un total de quaranta persianes cedides per 27 establiments dels dos barris de la capital catalana, que aquest diumenge s’han despertat amb les pintades acabades davant la sorpresa de molts veïns, que desconeixien que es pretenia dur a terme aquesta acció. “És una forma de cridar l’atenció i intentar arribar als veïns i la gent jove del barri amb missatges que interpel·lin”, ha assenyalat en declaracions a l’ACN la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, que ha remarcat que l’objectiu principal és donar suport al comerç de proximitat perquè és el que “dona vida, genera seguretat i fa barri”.

Reflexió en clau de barri

En la mateixa línia s’ha pronunciat l’artista Javirroyo, que ha detallat que la voluntat és sobretot conscienciar la gent jove sobre la importància del comerç de proximitat, sobretot ara que venen les festes de Nadal. “Em sembla una campanya molt encertada. Que la gent vagi passant pel carrer i vegi els missatges. Al final, això és un ecosistema i si tanca un comerç afecta tot el barri”, ha apuntat l’autor de les pintades també en declaracions a l’ACN, on ha assegurat que l’objectiu final és que els veïns del Carmel i de Can Baró entenguin que “darrere de cada persiana de comerç hi ha una família” que en depèn per poder viure i a qui cal “protegir” com una part més del barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa