Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Així era l’oblidat parc d’atraccions de Montjuïc

Molts barcelonins no se’n recorden o no ho van viure mai, però va haver-hi un temps en el qual Barcelona va tenir dos parcs d’atraccions: el del Tibidabo i el de Montjuïc. Un vídeo publicat a Twitter per David Martínez, periodista i autor del popular blog Històries de Barcelona, ensenya com va ser aquest segon parc inaugurat el 1966 amb 41 atraccions. A les imatges, autoria de RTVE i publicades el 1977, es comparen els dos parcs de la ciutat. “Barcelona compta amb dos parcs d’atraccions: el del Tibidabo, que encara que és originari de finals del segle passat, no està desproveït d’encants i el de Montjuïc, que després d’uns anys de tancament i abandonament, s’ha vist notablement remuntat amb multitud de modernes i divertides instal·lacions”, diu el vídeo.

Tanmateix, es parla de les fortes caigudes de les atraccions del parc d’atraccions de Montjuïc, capaces de “no decebre”. Algunes d’elles són el Tren Fantasma, la muntanya russa Boomerang, la Noriavisió, el Viking, el Martell, els autos de xoc, el túnel del terror i el Twister, entre altres instal·lacions de les quals van gaudir els barcelonins d’aquells temps. La diversió en aquest punt del districte de Sants Montjuïc, però, no va durar gaire temps. La vida del parc va ser curta: va tancar les portes amb 32 anys. El 27 de setembre de 1998, concretament, va obrir per darrer dia.

El primer parc d’atraccions de Catalunya

Va haver-hi un temps en el qual el barri de la Dreta de l’Eixample també va tenir un petit parc d’atraccions urbà. Durant la inauguració del passat 1 de març d’un faristol situat al carrer de Mallorca que commemora els Camps Elisis, uns jardins que també van tenir un temps curt de vida (exactament 19 anys), es va recordar que van acollir el primer parc d’atraccions de Catalunya. Durant un temps, va ser un dels principals espais de trobada, d’oci i d’espectacles culturals de la Barcelona del segle XIX.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a març 23, 2023 | 18:12
  Ricard març 23, 2023 | 18:12
  Potser l'articulista l'ha oblidat. Els demés no necessàriament.
 2. Icona del comentari de: Noemí Domènech a març 25, 2023 | 13:46
  Noemí Domènech març 25, 2023 | 13:46
  Record inolvidable el de la música que se sentía desde casa ja que els darreres de la finca donaven a l'antiga carretera del castell, i es sentia perfectament els sorollets típics de les atraccions o la musica de quan hi havia concert. I desde el pis dels meus avis, es veia la nòria per la finestra de l'habitació. Súper bonic a la nit tot il·luminat...
 3. Icona del comentari de: Pilar remiro a maig 27, 2023 | 13:50
  Pilar remiro maig 27, 2023 | 13:50
  Eram novios i amb la colla del tronxos ens ho van super bé i molt divertit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa