VIDEO | L’atracador de bancs ‘vintage’ n’havia assaltat almenys 3 més

Una patrulla el va interceptar dilluns a Sant Martí gràcies a l'avís d'una testimoni casual | Tenia 3 ordres judicials d'ingrés a presó

Els Mossos d’Esquadra donen una mica més de detalls sobre l’home detingut dilluns per atracar un banc a l’estil vintage: entrar per la porta amb una pistola, mans enlaire tothom i a recollir bitllets. Als seus 54 anys, l’arrestat acumulava tres assalts a entitats financeres de Barcelona entre 2016 i 2020, a més a més de 3 ordres de recerca, detenció i ingrés a presó emeses per diferents jutjats de la ciutat. Els Mossos d’Esquadra el van detenir gràcies a l’avís d’una vianant, quan just acabava d’atracar una sucursal de la Verneda, al districte de Sant Martí.

La Unitat Central d’Atracaments de Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec de la instrucció del cas. La policia catalana recalca que “és un atracador reincident, que ja havia robat de forma violenta”. Detalla, a més, com va anar la detenció. Una veïna que passava per davant del banc va veure l’escena i va alertar immediatament del robatori a uns agents que en aquell precís moment patrullaven de forma ordinària per la zona. El van poder aturar mentre fugia amb el botí. En escorcollar-lo va aparèixer l’arma de foc –que era de fogueig– i 3.600 euros que acabava de sostreure de l’entitat financera.

El modus operandi d’aquest veterà lladre era com el de les pel·lícules clàssiques de Hollywood. Al voltant de les 09:15 h del matí, va entrar al banc com si fos un client més. Va dirigir-se a la zona de mostradors, va posar l’arma al damunt del taulell i li va dir al treballador que li donés 9.000 euros. Per assegurar-se que obeïa, va entrar dins i es va col·locar just darrera d’ell, apuntant-lo a l’esquena amb l’arma i exigint-li celeritat. No va esperar a reunir tot el botí al que aspirava i va decidir fugir quan va tenir 3.600 euros a les mans. No s’esperava que en sortir per la porta trobaria l’oportuna patrulla que el va arrestar.

Més informació

Nou comentari