L’avís d’un banquer destapa l’estafa a un home amb problemes mentals

Els dos detinguts s'aprofitaven de les "baixes facultats mentals" de la víctima, segons els Mossos

L’avís del treballador de l’oficina bancària va ser clau. Quan el banquer va rebre la petició d’un home per retirar 12.000 euros del compte va sospitar, ja que era un moviment inusual, i va decidir denegar l’operació i avisar els familiars. La família, que ja es temia des de feia temps que alguna cosa fallava, va denunciar els fets. L’alerta del banquer va permetre als Mossos d’Esquadra detenir el 5 de maig dos homes per una estafa.

La víctima és un home de 70 anys amb diversitat funcional física i psicològica, segons detalla la policia catalana. Els estafadors, de 65 i 67 anys, se n’aprofitaven per fer-li creure que eren amics i demanar-li diners. Així, hi van quedar en diverses ocasions per guanyar-se la seva confiança i demanar-li diners.

Abans de l’intent d’estafa més gran, els arrestats van aconseguir que la víctima els donés 1.800 euros. Va ser hores abans de la detenció, però, que van aixecar sospites. Va ser al banc, on van acompanyar l’home de 70 anys perquè s’endugués 12.000 euros perquè els hi donés. Després de l’avís del banquer a la família, uns familiars van presentar una denúncia. Abans, però, ja havien detectat moviments inusuals al compte de la víctima.

El mateix dia, la família va veure com els dos detinguts van pujar al cotxe de la víctima després que els hagués lliurat la llibreta d’estalvis i diners. La policia catalana va rebre en aquell moment un advertiment per part de la família perquè en fes seguiment. Així, agents del cos van iniciar una recerca fins que van localitzar el vehicle i els tres ocupants.

Més tard, a comissaria, la família va formalitzar la denúncia i es va procedir a detenir els dos estafadors.

Més informació

Nou comentari