Aquest dimecres a la tarda s’han vist una imatge insòlita per aquestes dates: dofins al riu Llobregat. A través de les xarxes socials, el Lluís Artús ha explicat que un amic seu, el David Albiol, que és un pescador del barri de la Barceloneta, ha observat com un grup de dofins jugava a la proa del seu vaixell, Maireta IV.

A les imatges s’observa com un grup de set dofins segueixen el ritme d’aquest pescador. En declaracions a betevé, David Albiol ha explicat que no és comú trobar dofins en aquesta zona i per aquestes dates. De totes maneres, aquests dies se’ls està trobant sovint, diu. Normalment, acostumen a ser més freqüents a l’abril, quan la temperatura de l’aigua és més càlida.

David Albiol prové d’una família tradicionalment de pescadors. De fet, ja són diverses les generacions que tenen atracat algun vaixell al moll de Barcelona, segons les explicacions que ha donat a la televisió pública de Barcelona. La seva jornada laboral, en mans del Maireta IV, comença a les sis del matí i acaba a les sis de la tarda, quan ja s’ha post el sol. De fet, aquesta és una de les nou embarcacions d’arrossegament que queda al barri de la Barceloneta.

L’escalfament global podria fer arribar el mar fins a Glòries

Aquestes imatges de dofins al riu Llobregat es produeixen en un context marcat per l’escalfament global del planeta. De fet, aquest fenomen podria provocar que el mar arribés fins a les Glòries, segons una investigació de Climate Central. Els experts calculen que barris sencers de la capital catalana podrien quedar inundats si la temperatura del planeta puja tres graus. Aquest escenari és més que probable, segons l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

En aquest mapa, es poden observar les zones que quedarien completament inundades per l’aigua del mar. Bona part del Parc de la Ciutadella, la platja de la Barceloneta i el Parc del Fòrum per complet quedarien sota el nivell del mar. De fet, fins i tot algunes zones del barri de Sant Martí de Provençals, passada la Gran Via de les Corts Catalanes, quedarien plenes d’aigua. És el cas dels entorns del CEM Júpiter.

Nou comentari