Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’escalfament global podria fer arribar el mar fins a Glòries
  • CA

Qui tingui un pis a tocar de la plaça Glòries de Barcelona es pot trobar vivint a primera línia de mar d’aquí a unes dècades. Una nova investigació de Climate Central, una organització independent que aplega científics de tot el món, alerta del perill de l’escalfament global i ha fet un mapa a escala mundial on senyala les zones que podrien quedar inundades si la temperatura del planeta puja de mitjana tres graus, un escenari que la mateixa ONU ja contempla com a molt plausible si no es reverteixen els efectes del canvi climàtic.

Si el model de prediccions de l’organització és correcte, barris sencers de Barcelona podrien quedar inundats. La Barceloneta, la Vila Olímpica o el Besòs i el Maresme serien els primers barris que qualsevol persona pensaria que seran els més afectats. I tindria raó. Però la investigació de Climate Central revela que l’aigua del mar Mediterrani podria arribar fins a la plaça Glòries, la qual cosa convertiria la Gran Via de les Corts Catalanes en el nou front marítim de la ciutat. La Zona Franca i bona part de l’Hospitalet també es veurien molt afectades.

L’estudi ha fet servir Google Earth per plasmar en un mapa totes les zones món que quedarien inundades i que afectarien a més de 1.000 milions de persones que viuen a ciutats costaneres de tot el planeta. Segons explica la SER, aquest nou informe s’ha presentat com a eina de pressió per a les pròximes negociacions climàtiques que tindran lloc a la pròxima Cimera del Clima (COP26) que Nacions Unides prepara a Glasgow (Escòcia) de l’1 al 12 de novembre. Pots consultar totes les zones afectades en aquest enllaç

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mike a octubre 13, 2021 | 10:28
    mike octubre 13, 2021 | 10:28
    el món se'n va a la merda, i no fem res per resoldre-ho. No he vist cap pla per incrementar la massa forestal a Catalunya (que és el capturador de diòxid de carboni més gran que existeix...)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa