Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Cotxes d’època protesten a Barcelona contra la ZBE de Colau

Diversos cotxes d’època han protagonitzat aquest dissabte al matí una acció de protesta. Concretament, se’ls ha vist circulant pel carrer Aribau i protestant contra la Zona de Baixes Emissions (ZBE) impulsada pel govern d’Ada Colau, que prohibeix als cotxes més antics entrar a Barcelona perquè són més contaminants. S’ha vist a alguns d’aquests cotxes tocar el clàxon.

La mesura va entrar en vigor l’1 de gener del 2020 i afecta a aquells vehicles que no disposen de distintiu ambiental. Els cotxes i motos sense etiqueta ambiental poden circular en dissabte, diumenge i dies festius, així com cada nit i matinada des de les 20:01h del vespre fins a les 6:59h del matí.

Manifestació a la Gran Via

Desenes de manifestants van tornar a tallar aquest divendres la Gran Via, a l’altura del carrer de Selva de Mar (districte de Sant Martí) per defensar els aparcaments dels carrers de Perú i Paraguai. La concentració va estar liderada per la plataforma ‘Amics de la Gran Via’ i va provocar llargues cues i retencions a la que és una de les principals artèries de la capital catalana. Els manifestants van denunciar que volien participar “democràticament a decidir sobre la mobilitat al seu barri”, ja que de moment només havien rebut “imposicions”. També portaven pancartes en les quals es llegien missatges com “Stop a l’odi al cotxe”.

En un comunicat destinat a l’alcaldessa Colau i al seu partit al qual hi va tenir accés el TOT Barcelona, els veïns reclamaven que “necessiten utilitzar el cotxe per desplaçar-se a la feina, cobrir les necessitats de mobilitat de les seves famílies, garantir la mobilitat de persones molt grans o amb discapacitat, o fer front a qualsevol emergència o imprevist de mobilitat”. En aquest comunicat també van parlar del que consideren que és “especulació immobiliària de Colau amb el preu de les places d’aparcament al barri de Sant Martí de Provençals“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa