Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | A presó dos atracadors armats que assaltaven botigues i bingos de Barcelona
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos lladres acusats de cometre 12 assalts violents per robar en comerços de Barcelona i en altres localitats properes de la capital, com Badalona, L’Hospitalet de Llobregat o Terrassa, entre d’altres. Els dos acusats –de 39 i 40 anys, de nacionalitat espanyola i residents a Barcelona– han ingressat a presó provisional després de ser posats a disposició judicial.

La policia va interceptar els dos sospitosos el 5 de juliol quan sortien de robar d’un bingo a l’avinguda Meridiana de Barcelona. Els atracadors van arribar en una motocicleta sostreta a la sala de joc quan ja era tancada, però encara quedaven treballadors a l’interior. Els dos arrestants, acompanyants d’un altre home, van entrar amb el casc posat i armats amb una pistola, que va resultar simulada, i una arma blanca. Segons relaten els Mossos, van encanonar l’encarregat del local obligant-lo a obrir la caixa forta.

Diversos testimonis van alertar la policia catalana que els assaltants havien irromput amb violència al local. Els agents van enxampar dos dels atracadors quan marxaven del bingo, però un altre va aconseguir fugir. Els Mossos els van incautar 13.000 euros que havien sostret.

Segons han explicat els Mossos d’Esquadra aquest diumenge, els detinguts amenaçaven amb armes blanques i de foc simulades els treballadors dels establiments, s’enduien els diners en metàl·lic de les caixes enregistradores i fugien ràpidament en motos sostretes. A més, se’ls imputa també el robatori de cinc motocicletes que empraven per fugir. També se’ls acusa de cometre un delicte de lesions en un dels crims.

Els Mossos informen que el primer dels robatoris violents es va produir el 29 d’abril d’enguany, quan van assaltar una botiga d’alimentació de Mollet del Vallès. A partir de llavors, la policia explica que els detinguts van iniciar un seguit de robatoris violents a botigues i salons d’apostes de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Fins i tot, van arribar a robar-ne tres en un mateix dia.

Cada cop més violents

Els dos suposats lladres acostumaven a actuar sempre cap a l’hora de tancament dels comerços. Amenaçaven i exigien al personal que obrissin la caixa forta i que els donessin tota la recaptació efectuada. Van arribar a endur-se entre 500 i 1.300 euros en cada ocasió.

Els acusats van elevar els seus objectius el juny i van centrar-se en assaltar salons recreatius a Badalona, Viladecans i Barcelona. El botí que arreplegaven va elevar-se entre 10.000 i 15.000 euros per cada atracament, quantifica la policia. Ara bé, en dues ocasions no van poder endur-se res i en un altre fet van produir danys superiors als 2.000 euros i van robar el telèfon mòbil d’una de les treballadores del local, detallen els Mossos.

A més, els suposats atracadors van anar fent-se cada cop més violents per consumar els robatoris. Al darrer assalt, unes hores abans de la seva detenció, van causar lesions amb arma blanca en una mà a un treballador d’un bingo de Ripollet, asseguren els Mossos. La policia manté la investigació oberta per esclarir si estan vinculats amb més delictes.

Més notícies
Un agent de la Guàrdia Urbana revisant els papers d'un bicitaxi / ACN - Elisenda Rosanas
Batlle vol acabar amb els bicitaxis “el més aviat possible”
Notícia: Batlle vol acabar amb els bicitaxis “el més aviat possible”
Comparteix
El tinent d'alcalde de Seguretat carrega contra els sindicats d'habitatge i els acusa d'exercir una "funció pertorbadora"
Mòbils recuperats pels agents / Mossos
Detingut per robar 15 mòbils d’alta gamma als concerts del Cruïlla
Notícia: Detingut per robar 15 mòbils d’alta gamma als concerts del Cruïlla
Comparteix
L'individu va ser sorprès per un vigilant que el va immobilitzar mentre furtava un aparell a un espectador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa