Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La verola del mico desferma menys ‘febre’ per vacunar-se que la Covid
  • CA

Unes 300 persones s’han vacunat a Fira de Barcelona contra la verola del mico i un es 2.400 han demanat cita per aquest asetmana. Aquest nou punt de vacunació tindrà un horari de matí i tarda i estarà disponible els 7 dies de la setmana, ininterrompudament, amb una capacitat d’administrar 3.000 vacunes per setmana. Segons la cap de medicina preventiva, Montse Martínez, “amb l’obertura d’aquest nou punt, facilitem la vacunació a les persones que compleixin els criteris establerts per aquesta vacunació”. D’aquesta manera, Fira de Barcelona dona suport als 18 punts ja existents arreu del territori català i que garanteixen l’accés a la vacunació, ha informat el Departament de Salut.

Les persones interessades a vacunar-se a Fira de Barcelona han de demanar cita prèvia al portal web vacunaverola.gencat.cat. Com ha explicat Montse Martínez, “un cop sol·licitada la cita prèvia, la persona interessada troba uns criteris establerts que són: pertànyer grups prioritzats, tenir relacions sexuals de risc, ser major de 18 anys, no haver passat la malaltia, no haver estat vacunat prèviament i no tenir cap contraindicació a la vacunació”, entre d’altres.

Ahir es va posar en funcionament el portal web vacunaverola.gencat.cat i ja s’han programat per aquesta setmana més de 2.400 cites de vacunació.

Requisits per vacunar-se de la verola del mico

Per rebre la vacuna, cal ser major de 18 anys i pertànyer a un dels grups prioritzats, que són persones que tenen relacions sexuals d’alt risc -múltiples parelles sexuals, consum de drogues durant el sexe, infeccions de transmissió sexual habituals…-; les que participen dels programes profilaxis preexposició al VIH (PrEP) o tenen la infecció per VIH en seguiment de consultes hospitalàries. Els altres requisits són no haver passat la malaltia, no haver estat contacte estret d’un cas positiu en els dies previs i no tenir símptomes de la malaltia. En el moment de la vacunació, el personal sanitari comprova que es compleixin els requisits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa