Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com demanar cita per vacunar-se de la verola del mico a Barcelona
  • CA

Les persones que tenen un risc més alt de contraure la verola del mico es poden vacunar a partir d’aquest dimarts a la Fira de Barcelona, segons ha informat el Departament de Salut. Les persones que vulguin vacunar-se i compleixin els requisits poden demanar cita a través del portal vacunaverola.gencat.cat. És la primera vegada que es pot fer de forma proactiva, ja que fins ara eren els centres de referència qui contactaven amb possibles interessats davant la limitació de dosis.

Aquest espai que es va habilitar per vacunar de la covid-19 ara s’afegeix als altres 18 punts de referència en l’estratègia per protegir de la verola del mico. Amb una capacitat per administrar unes 3.000 dosis a la setmana, Salut indica que l’acollida d’aquest punt ha estat “excepcional”, amb més de 2.400 cites donades pels propers dies en les poques hores des que se’n va anunciar l’obertura. Per a la vacunació, s’han consensuat a nivell estatal uns grups prioritaris, que són persones que tenen relacions sexuals d’alt risc; que s’han contagiat del VIH o formen part dels programa per prevenir-lo, la PrEP.

300 persones vacunades el primer dia

Prop de 300 persones han passaat aquest dimarts per Fira de Barcelona per vacunar-se de la verola del mico. La cap del Servei de Medicina Preventiva de Salut, Montse Martínez, ha destacat la bona acollida que ha tingut l’obertura d’aquest punt, que Salut va anunciar aquest dilluns, i ha assenyalat que la capacitat de 3.000 dosis setmanals es podria ampliar si Catalunya disposa de més dosis.

Des de l’inici de la vacunació, Catalunya ha rebut 17.900 dosis de vacuna. A diferència del coronavirus, la vacunació de la verola del mico no es planteja ara com ara de forma massiva i es prioritzen els grups que tenen més risc de contraure la malaltia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa