Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de la Salut s’alcen contra la “massificació” de taxis al barri

Mig centenar de veïns del barri de la Salut de Barcelona, al districte de Gràcia, han sortit al carrer aquest divendres a la tarda per denunciar la “massificació de taxis” que hi ha al barri a causa de la proximitat amb el Park Güell. Una manifestació que porta per lema “La Salut diu prou” i en la qual han expressat que els vehicles que generalment porten turistes a visitar el parc provoquen problemes d’accés al barri, soroll i inseguretat als entorns escolars.

“Per rambla de Mercedes passen cada dia més de 2.000 taxis”, assegura la portaveu de la plataforma veïnal Recuperem la Salut, Maria Solanas, lloc on actualment es troba la parada de taxis i VTC. Una parada, però, que fa 10 anys que es mou de lloc. “Ens hem reunit moltes vegades amb el Departament de Mobilitat de l’Ajuntament i l’únic que hem aconseguit és que bellugui constantment la parada, amb la qual cosa l’únic que s’ha fet és traslladar el problema, la parada de taxis, d’un costat a l’altre del barri”, lamenta la portaveu.

Manifestació a la Salut contra la massificació de taxis / ACN

Els manifestants han carregat contra la gestió que ha fet l’Ajuntament d’aquesta problemàtica, ja que al·leguen que no han aportat cap solució. De fet, lamenten que alguns veïns han marxat del barri pel conflicte de la parada amb els veïns: “Una veïna del meu edifici em va dir que estava més tranquil·la al Raval que aquí”, explica Solanas, que afegeix que “per sort” no han tingut “cap problema amb els serveis d’emergències”.

La proposta

La proposta dels veïns és que l’Ajuntament traslladi l’equipament a l’esplanada que hi ha a la carretera del Carmel, que és on actualment aparquen els autocars que van al Park Güell: “Gairebé està sempre buida, hi ha espai suficient i no hi ha veïns al costat”, explica Solanas. Amb la seva proposta consideren que el problema per al barri desapareixeria: “No la volem, ja fa massa anys que patim les conseqüències”, sentencia la portaveu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa