Veïns del Raval reclamen sancions per acabar amb les deixalles al carrer

Segueix la indignació entre els veïns del carrer dels Salvador, al barri del Raval de Barcelona, que cada dia han d’esquivar una muntanya de capses de cartó que un comerç deixa amuntegades al mig de la plaça del Pedró esperant que el servei de neteja les reculli. El cap de setmana una imatge similar es va fer viral i va indignar els veïns, que han tornat a reclamar a l’Ajuntament que es posi les piles i comenci a imposar sancions a les botigues que no gestionen correctament els seus residus.

“Sant tornem-hi! Tornem a muntar la falla del dissabte”, critica un compte de Twitter que recull les queixes dels veïns del carrer dels Salvador. “La solució segueix sent increment de neteja que paguem les veïnes? O potser toca regular el monopoli verdulero i retirar llicències?” El regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha reconegut que hi ha un problema amb alguns comerciants i veïns que “no cuiden el barri”.

Més neteja i inspeccions

Segons Rabassa, el districte ha augmentat el servei de neteja i ha reforçat les inspeccions per “minimitzar” el llançament de deixalles fora dels espais habilitats. Un dels veïns respon a la piulada de denúncia que si els comerços amunteguen les caixes al mig del carrer, no és per falta de contenidors, ja que n’hi ha desenes repartits pels carrers del voltant de la plaça, com Bisbe Laguarda, Erasme de Janer o Sant Antoni Abat.

“És cada dia. I no només a la nit. El divendres n’hi havia més d’un en la plaça del Pedró”, explicava fa uns dies al TOT Barcelona un veí del barri. Molts veïns, farts de la situació, demanen mà dura al districte. “La deixadesa de l’Ajuntament i de Jordi Rabassa consoliden un comerç de verduleries insalubres que tanquen el comerç local, ocupen els carrers, embruten i expulsen les veïnes del barri. Os és el pla d’usos de Ciutat Vella? I els inspectors?”, denuncien.

Comentaris

    VALLS + COLAU Desembre 21, 2021 | 12:27
    Sabeu perque barcelona està bruta? Perque está liderada per una porca. Es així de senzill. Ens han enfonsat la ciutat i han portat el caos, tot perque un xenòfob i miserablé com el Valls la va fer alcaldessa.

Nou comentari