Veïns de Sant Antoni denuncien l’ocupació d’un pis per consumir-hi droga

Els va passar fa dos anys i els ha tornat a passar ara. Un pis buit del número 20 de la ronda Sant Antoni, el del principal, ha sigut ocupat i s’hi podria estar consumint droga, segons han denunciat els veïns, alguns dels quals pertanyen a l’entitat Fem Sant Antoni.

L’ocupació va ser dissabte al vespre. Tornant de sopar fora uns veïns van trobar-se que algú havia posat un cartonet al pany del portal, una manera d’impedir que la porta es tanqui i garantir que hi pugui entrar qui vulgui des del carrer, encara que no tingui clau, i es van témer que havia tornat a passar el que ja van viure fa un parell d’anys.

El pany del portal de la ronda Sant Antoni, 20, bloquejat per uns ockupes perquè no es pugui tancar / @FemSantAntoni

El pany del portal de la ronda Sant Antoni, 20, bloquejat per uns okupes perquè no es pugui tancar / @FemSantAntoni

Efectivament, quan van entrar a l’escala es van trobar que el pis del principal, que havia sigut una sastreria i que fa anys que està buit, l’havien tornat a ocupar. Si fa dos anys els veïns van deduir que es tractava d’una màfia de les que ocupen pisos per vendre l’accés a famílies que no poden pagar un lloguer –els donen les claus per un preu que sol oscil·lar entre els 1.000 i els 2.000 euros i desapareixen, de manera que el client s’hi pot instal·lar fins que el desnonin judicialment–, el cas d’ara podria tenir implicacions més perilloses.

“Hem vist que no s’hi queden a dormir i ahir a la tarda la porta estava oberta i ells no hi eren. Vam treure el cap i hi vam veure culleretes fetes servir per consumir-hi droga, per punxar-se”, explica Xavier Caballé, portaveu de Fem Sant Antoni.

Els fets estan denunciats als Mossos d’Esquadra i comunicats la districte de l’Eixample. “El cas és que la propietària del pis no hi inverteix, està en mal estat i no el lloga ningú. Per això atrau okupes“, explica.

Els veïns han vist entrar i sortir dos homes –els han gravat també amb una càmera de seguretat– i els han demanat qui eren i què feien allà, i només els han respost: “Amigos, amigos“.

Segons Caballé, ha quedat clar que no marxaran. “S’han trobat cara a cara amb els veïns i no s’arronsen, els és igual”, o sigui que aquí es quedaran. I com que ara hi ha tanta pressió policial al Raval van venint cap a Sant Antoni”, adverteix.

Nou comentari

Més notícies

Detingut al Prat quan intentava passar mig quilo de cocaïna sota el perruquí

Un home procedent de Colòmbia havia amagat la droga, valorada en 30.000 euros, en un doble fons