Entre el 21 i el 26 de setembre, els treballadors de recollida d’escombraries a la ciutat no prestaran servei. El sindicat UGT ha convocat l’aturada coincidint amb la festa major de la ciutat. Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat el TOT Barcelona, l’aturada afectarà la neteja viaria, la retirada d’escombraries i el manteniment de clavegueram de la ciutat.

Cinc dies de vaga

I per quina raó es torna a la vaga? Per una qüestió salarial. I és que UGT, el sindicat majoritari de les quatre empreses de la contracta de neteja de l’Ajuntament -CLD-Sorigué, FCC, Prezero i Urbaser-, acusa les companyies i el consistori d’haver deixat de pagar els increments d’IPC pactats per al 2021 i el 2022. Aquest augment havia de ser del 6% del salari i responia a l’endarreriment en el pagament dels increments salarials del 2021.

Segons ha transcendit, l’aturada començarà dimecres 21 de setembre al vespres i s’allargarà fins la nit del dilluns 26, que és dia festiu a Barcelona. La data escollida pel sindicat no és a l’atzar, seran cinc dies en què a la ciutat hi haurà una gran activitat i per tant, la brutícia s’acumularà molt més que en dies no festius. Amb tot, la Generalitat encara no ha dictat els serveis mínims, es preveu que ho faci la setmana vinent.

La primera vaga en quatre dècades

Aquesta serà la primera vaga de neteja que es fa en els últims 40 anys a Barcelona. Però de fet, els sindicats ja havien amenaçat aquest estiu amb una vaga. El 22 de juliol el sindicat CCOO denunciava que els treballadors no havien cobrat l’increment promès el passat abril. I abans, els treballadors van estar a punt d’anar a vaga del 24 al 29 d’abril en protesta per la congelació de sous que pateixen des del 2018. En aquella ocasió, les quatre companyies concessionàries van aconseguir arribar a un acord econòmic amb els seus empleats que incloïa una compensació monetària del 6% del salari que finalment no s’ha fet efectiva.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: SALVEM VALLCARCA DE LA DROGA COLAU a setembre 03, 2022 | 11:29
    SALVEM VALLCARCA DE LA DROGA COLAU setembre 03, 2022 | 11:29
    Espectacular l'abocador de merda, bruticia, droga i delinquencia als residus del barri de Vallcarca que la COLAU HA DESTROSSAT, OMPLERT D'OKUPES, DROGATES I DELINQUENTS COMUNS. Cal que feu un reportatge per que els barcelonins vegin que es EL DESASTRES DE BRUTICIA COLAU I FOMENT DELS OKUPES I LA DROGADICCIÓ propagada a nois i noies dels barris, sense cap control. LES RATES son els habitants del antic barri destruit per la miserable COLAU. DESTRUCCIÓ DE L'ABOCADOR DE MERDA, JA!!! VEINS, GUERRA A LA MERDA, LA DROGA I ALS DELINQUENTS OKUPES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa