Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’amenaça d’una vaga dels empleats de neteja torna a planar sobre Barcelona
  • CA

Els treballadors de la neteja de Barcelona podrien tornar a convocar una vaga aquest estiu. Segons ha denunciat aquest divendres el sindicat CCOO, les empreses adjudicatàries dels serveis de neteja viària, recollida de residus i activitats de medi ambient a la ciutat haurien incomplert l’acord que va permetre desconvocar in extremis l’aturada de màquines prevista pel passat abril.

En concret, el sindicat apunta que les quatre companyies que presten el servei -CLD-Sorigué, FCC, Prezero i Urbaser- han ingressat les nòmines del mes dejuliol sense l’increment compensatori que s’havia acordat. Aquest augment havia de ser del 6% del salari i responia a l’endarreriment en el pagament dels increments salarials del 2021.

CCOO considera que aquesta situació és “inadmissible” i acusa tant l’Ajuntament de Barcelona com les diferents empreses concessionàries de “passar-se la pilota sobre qui ha de fer l’augment”, perjudicant d’aquesta manera el conjunt de la plantilla. En el seu comunicat, el sindicat va més enllà i assegura que els empleats han arribat a un punt insostenible, ja que fa tres anys que no reben cap mena d’increments salarial i “no volen continuar així”.

Tal és el clima de crispació entre els treballadors, que des de CCOO ja han anunciat que preparen mobilitzacions que podrien desembocar en una nova convocatòria de vaga dels serveis de neteja de la capital catalana.

Un acord in extremis

Cal recordar que els treballadors van estar a punt d’anar a vaga del 24 al 29 d’abril en protesta per la congelació de sous que pateixen des del 2018. En aquella ocasió, les quatre companyies concessionàries van aconseguir arribar a un acord econòmic amb els seus empleats que incloïa una compensació monetària del 6% del salari que finalment no s’ha fet efectiva aquest mes de juliol.

Inflació desbocada a Barcelona

Segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la província de Barcelona està patint un encariment de preus desbordat en el 7,1%, unes xifres històriques com feia dècades que no s’havien vist. A Espanya l’índex de preus del consum (IPC), com es coneix aquest indicador, encara està més amunt: en el 9,8% al març. En el cas dels preus de l’habitatge, l’aigua, l’electricitat, el gas i d’altres combustibles, la situació, si cap, encara és pitjor. En l’últim any s’ha encarit aquests serveis un 20,4%. En el cas dels aliments, mateixa fotografia: una pujada del 5,4% en només 12 mesos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Goliat a juliol 30, 2022 | 18:58
    Goliat juliol 30, 2022 | 18:58
    Abans de fer vaga i reclamar...Que facin la feina. Netejo més jo, recollin la kk i diluint amb aigua els pixats del meu gos que cualsevol "profesional" de la neteja.....
  2. Icona del comentari de: Josep a juliol 31, 2022 | 18:41
    Josep juliol 31, 2022 | 18:41
    La vaga la tindriem de fer els ciudatans, que està Barcelona mes bruta i pudenta que mai a la vida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa