Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Convocada la vaga de busos a Barcelona del 22 al 30 de setembre
  • CA

La vaga de busos per les festes de la Mercè ja és una realitat. Els diferents sindicats han convocat aquest dimecres les jornades de protestes que aniran del 22 al 30 de setembre després que ahir finalitzés la mediació entre Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els treballadors sense cap mena d’acord.

La previsió és que se celebri una jornada de vaga de 24 hores el pròxim 22 de setembre i que la resta de dies es realitzin aturades de dues hores per cadascun dels tres torns amb els quals treballen els empleats de TMB.

Segons assegura CCOO en un comunicat, la companyia continua “tancada” pel que fa a atendre la principal reivindicació de la plantilla, que és no perdre el poder adquisitiu dels seus salaris en un context d’inflació com l’actual. “Donada l’actitud de TMB, des del Comitè de Vaga s’ha decidit mantenir la convocatòria de vaga. Tota la plantilla lamenta els perjudicis que puguin ocasionar als usuaris, a la vegada que els demanen la seva comprensió. El comitè d’empresa creu fermament que cap treballador ha de perdre el poder adquisitiu del seu salari”, assenyala el sindicat, que apunta que el dia 22 de setembre tindrà lloc una assemblea general a les Cotxeres de Sants on la plantilla decidirà els passos a seguir per aconseguir aquests objectius.

Encreuament d’acusacions

Per la seva banda, fonts de TMB asseguraven ahir que els treballadors “no han volgut escoltar” les propostes que han posat sobre la taula i acusaven els sindicats de “tancar” tota porta al diàleg. A l’espera de nous moviments al respecte, per ara no està previst que les dues parts es tornin a reunir, malgrat que tant la companyia com els treballadors continuen estant “oberts” a noves converses.

La convocatòria d’aquestes jornades de protesta ataca directament a les previsions municipals de reforç de la mobilitat de cara a la Mercè, deixant la xarxa de transport públic en una situació de vulnerabilitat precisament en un dels moments de l’any on és més necessària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa