Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creus que la vaga dels amarradors del Port de Barcelona tindrà efecte?

Jornada de vaga aquest dilluns al Port de Barcelona. Finament, no s’ha arribat a un acord entre els treballadors i l’empresa, Amarres de Barcelona. “Després de diverses reunions i arribar a un preacord, aquest no ha estat aprovat per una majoria de l’assemblea celebrada ahir dissabte a la tarda”, ha informat la secció sindical de CGT Mar i Ports aquest diumenge.

Els empleats d’aquesta empresa, que s’encarrega de subministrar els serveis d’amarratge dels grans vaixells al port de la capital catalana, reclamen més contractacions de personal. A més, denuncien que hi ha treballadors amb diferents sous, tot i desenvolupar la mateixa tasca -i d’altres que no són pròpies de les seves funcions-. També n’hi ha que pateixen una congelació de salari des de fa 10 anys.

Un dels factors que ha motivat la protesta ha estat la fusió de Mooring i Cemesa, que abans competien entre elles i ara han creat l’empresa actual -i única- al Port. Inicialment, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) no ho veia clar, perquè considerava que la concentració empresarial afectaria de “forma significativa” la competència i suposaria un augment de preus. Finalment va permetre l’operació.

Els sindicats exigeixen unificar els salaris i que aquests es vegin incrementats un 5,3% per aquest any –en línia amb l’augment de l’IPC- i d’almenys un 4% per al 2023 sobre la base de les taules d’aquest any. Un increment que ha de ser per a tota la plantilla, ja que en el cas dels empleats procedents de Cemesa -una seixantena, aproximadament-, asseguren, tenen el sou congelat des del 2012. En la mateixa línia, demanen actualitzar el conveni col·lectiu del sector, que data dels anys 90.

La protesta compta amb el suport de Coordinadora, constituïda per Coordinadora de Treballadors d’Empreses del Port de Barcelona (CTEPB), formada pels sindicats USTP, OTEP, i Coordinadora d’Autoritats Portuàries (CAP); a més de CCOO i CGT.

SuperSurvey.com

Nou comentari

Comparteix