El departament de Salut segueix buscant estratègies per arribar a les capes de població amb més dificultats o reticències per posar-se la vacuna contra la Covid-19 i ha decidit recórrer de nou als centres comercials per donar les màximes facilitats. Salut ha anunciat que els dissabtes començarà a administrar la vacuna sense cita prèvia a Diagonal Mar (a partir del 2 d’octubre) i Glòries (a partir del dia 9) entre les 12.00 i les 20.00. Està previst que el dispositiu es mantingui durant tots els dissabtes del mes.

En les últimes setmanes el ritme de vacunació ha baixat de manera considerable. A Barcelona el 80,4% de les persones majors de 12 anys tenen la pauta completa, un percentatge elevat –la immunitat de grup es comença a assolir a partir del 70%– que ha fet que molta gent es confiï. Una enquesta de Salut ha revelat que el 50% de les persones entre 20 i 40 anys que no s’ha vacunat es justifiquen dient que no ho veuen necessari perquè la cinquena onada ja no suposa un risc i hi ha molta gent vacunada.

Vacunació massiva contra la Covid-19 a la Fira de Barcelona / Jordi Play
Vacunació massiva contra la Covid-19 a la Fira de Barcelona / Jordi Play

Vacunació comunitària

Segons explica Salut, a Diagonal Mar i Glòries hi pot anar els dissabtes del mes d’octubre qualsevol persona major de 12 anys i només necessita portar a sobre la targeta sanitària. En el cas dels menors d’entre 12 i 15 anys han d’anar acompanyats d’un adult. Entre setmana, hi ha un punt de vacunació sense cita prèvia al centre comercial de la Maquinista que obre de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00. L’obertura de dos punts en cap de setmana busca atraure un públic diferent.

L’estratègia de vacunació comunitària fa mesos que intenta penetrar en aquelles zones i segments de població amb un menor percentatge de vacunats, com poden ser els barris més pobles o col·lectius vulnerables com migrants sense papers o persones sense sostre. En les últimes setmanes Salut ha instal·lat punts mòbils de vacunació sense cita a barris com el Raval o Ciutat Meridiana.

Nou comentari

Comparteix