Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ofensiva per portar la vacuna contra la Covid als barris més vulnerables
  • CA

El departament de Salut, en col·laboració amb les agències de salut pública i l’Ajuntament de Barcelona, ha posat en marxa una campanya de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia per arribar als barris més vulnerables de la capital catalana, que arrosseguen uns percentatges d’immunització molt més baixos que a la resta de la ciutat. Cada setmana s’instal·larà un punt mòbil a dos barris per administrar la vacuna de Janssen, que només necessita una dosi, a tots els veïns que vulguin.

Durant el mes de setembre els punts mòbils visitaran Ciutat Meridiana, el Raval, la Marina del Port i el Gòtic, que estan entre els barris amb menys vacunats.

Punts mòbils de vacunació

  • 16-S a Ciutat Meridiana. Plaça Roja, de 10.00 a 14.00.
  • 17-S al Raval. Rambla del Raval, de 10.00 a 14.00.
  • 23-S a la Marina de Port (pendent d’ubicació i horari).
  • 30-S al Gòtic (pendent d’ubicació i horari).

Acció coordinada

La nova campanya de vacunació s’ha organitzat de manera coordinada amb els equips de salut comunitària de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i els tècnics de Serveis Socials per implicar els referents comunitaris de cada barri per arribar al màxim de gent possible que encara no hagi estat immunitzada. S’han elaborat missatges i àudios en diversos idiomes i s’han programat visites sobre el terreny dels agents comunitaris per tal de donar a conèixer la iniciativa.

Campanya de vacunació sense cita prèvia al Poblenou / Salut

A finals d’agost ja es va fer una prova pilot a la Rambla del Raval per tal d’elaborar estratègies eficaces per arribar als col·lectius amb més dificultats per vacunar-se –immigrants i persones en risc d’exclusió social–. En total, 154 persones van anar al punt mòbil a vacunar-se. La majoria van justificar el retard a l’hora de vacunar-se pels horaris laborals, la barrera idiomàtica i la dificultat de gestionar la cita prèvia de manera telemàtica.

Després d’aquesta experiència, a principis de setembre es van muntar punts mòbils als barris de Trinitat Vella i el Besòs i el Maresme, on més de 300 persones van ser vacunades i que, a més, van adduir motius similars a les del Raval per no haver-se vacunat abans.

Es redueixen les desigualtats

La vacunació avança a bon ritme a Barcelona malgrat l’alentiment que s’ha produït a les últimes setmanes. Segons les dades de Salut, gairebé el 84% dels barcelonins majors de 12 anys ha rebut almenys la primera dosi de la vacuna. A més, darrerament s’ha reduït la diferència de cobertura vacunal entre els diferents barris, que ara se situen en 23 punts percentuals, set menys que abans de les vacances.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vulnerabilitats a setembre 10, 2021 | 18:45
    Vulnerabilitats setembre 10, 2021 | 18:45
    Efectivament la notícia és ofensiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa