Ofensiva per portar la vacuna contra la Covid als barris més vulnerables

Barcelona instal·larà punts mòbils a diversos barris per vacunar-se sense cita prèvia

El departament de Salut, en col·laboració amb les agències de salut pública i l’Ajuntament de Barcelona, ha posat en marxa una campanya de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia per arribar als barris més vulnerables de la capital catalana, que arrosseguen uns percentatges d’immunització molt més baixos que a la resta de la ciutat. Cada setmana s’instal·larà un punt mòbil a dos barris per administrar la vacuna de Janssen, que només necessita una dosi, a tots els veïns que vulguin.

Durant el mes de setembre els punts mòbils visitaran Ciutat Meridiana, el Raval, la Marina del Port i el Gòtic, que estan entre els barris amb menys vacunats.

Punts mòbils de vacunació

  • 16-S a Ciutat Meridiana. Plaça Roja, de 10.00 a 14.00.
  • 17-S al Raval. Rambla del Raval, de 10.00 a 14.00.
  • 23-S a la Marina de Port (pendent d’ubicació i horari).
  • 30-S al Gòtic (pendent d’ubicació i horari).
Campanya de vacunació sense cita prèvia al Poblenou / Salut

Acció coordinada

La nova campanya de vacunació s’ha organitzat de manera coordinada amb els equips de salut comunitària de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i els tècnics de Serveis Socials per implicar els referents comunitaris de cada barri per arribar al màxim de gent possible que encara no hagi estat immunitzada. S’han elaborat missatges i àudios en diversos idiomes i s’han programat visites sobre el terreny dels agents comunitaris per tal de donar a conèixer la iniciativa.

A finals d’agost ja es va fer una prova pilot a la Rambla del Raval per tal d’elaborar estratègies eficaces per arribar als col·lectius amb més dificultats per vacunar-se –immigrants i persones en risc d’exclusió social–. En total, 154 persones van anar al punt mòbil a vacunar-se. La majoria van justificar el retard a l’hora de vacunar-se pels horaris laborals, la barrera idiomàtica i la dificultat de gestionar la cita prèvia de manera telemàtica.

Després d’aquesta experiència, a principis de setembre es van muntar punts mòbils als barris de Trinitat Vella i el Besòs i el Maresme, on més de 300 persones van ser vacunades i que, a més, van adduir motius similars a les del Raval per no haver-se vacunat abans.

Es redueixen les desigualtats

La vacunació avança a bon ritme a Barcelona malgrat l’alentiment que s’ha produït a les últimes setmanes. Segons les dades de Salut, gairebé el 84% dels barcelonins majors de 12 anys ha rebut almenys la primera dosi de la vacuna. A més, darrerament s’ha reduït la diferència de cobertura vacunal entre els diferents barris, que ara se situen en 23 punts percentuals, set menys que abans de les vacances.

Comentaris

    Vulnerabilitats 10/09/2021 6:45 pm
    Efectivament la notícia és ofensiva.

Nou comentari