Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns traficants converteixen una antiga papereria en un supermercat de droga

El que va ser una papereria es va acabar convertint en un supermercat de droga al barri del Poble-sec, a Sants-Montjuïc. Dos traficants van ocupar el local a mitjans d’abril, en ple confinament, i de seguida van començar a vendre-hi substàncies estupefaents. S’hi venia i consumia principalment heroïna i cocaïna, segons els Mossos d’Esquadra.

Juntament amb els dos traficants que van ocupar el local, tres més es dedicaven a buscar clients i, alhora, consumien droga. Tots cinc van ser detinguts per la policia catalana i posats en llibertat provisional després de passar a disposició judicial. Els antecedents de tots ells sumen 153, 126 dels quals són d’una sola persona. La majoria són delictes contra la salut pública, furts i apropiació indeguda. En aquesta ocasió se’ls acusa de delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues. Una sisena persona està sent investigada i sobre ella pesa una ordre de cerca i captura, segons els Mossos.

La investigació que va portar al desmantellament del punt de venda i consum de droga va començar gràcies a la denúncia dels propietaris del local. La falta de denúncia per part dels propietaris frena en ocasions la capacitat d’actuació dels Mossos. La denúncia es va sumar a les queixes veïnals i a les d’una escola propera, que avisaven de la presència de consumidors i de xeringues, segons relaten els Mossos. És per això que la policia de la Generalitat va establir dispositius de vigilància.

Finalment, el 10 de juny els Mossos van entrar al local i hi van detenir quatre persones més una a les immediacions. Dues d’elles eren les responsables del supermercat de la droga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa