Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns traficants converteixen una antiga papereria en un supermercat de droga
  • CA

El que va ser una papereria es va acabar convertint en un supermercat de droga al barri del Poble-sec, a Sants-Montjuïc. Dos traficants van ocupar el local a mitjans d’abril, en ple confinament, i de seguida van començar a vendre-hi substàncies estupefaents. S’hi venia i consumia principalment heroïna i cocaïna, segons els Mossos d’Esquadra.

Juntament amb els dos traficants que van ocupar el local, tres més es dedicaven a buscar clients i, alhora, consumien droga. Tots cinc van ser detinguts per la policia catalana i posats en llibertat provisional després de passar a disposició judicial. Els antecedents de tots ells sumen 153, 126 dels quals són d’una sola persona. La majoria són delictes contra la salut pública, furts i apropiació indeguda. En aquesta ocasió se’ls acusa de delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues. Una sisena persona està sent investigada i sobre ella pesa una ordre de cerca i captura, segons els Mossos.

La investigació que va portar al desmantellament del punt de venda i consum de droga va començar gràcies a la denúncia dels propietaris del local. La falta de denúncia per part dels propietaris frena en ocasions la capacitat d’actuació dels Mossos. La denúncia es va sumar a les queixes veïnals i a les d’una escola propera, que avisaven de la presència de consumidors i de xeringues, segons relaten els Mossos. És per això que la policia de la Generalitat va establir dispositius de vigilància.

Finalment, el 10 de juny els Mossos van entrar al local i hi van detenir quatre persones més una a les immediacions. Dues d’elles eren les responsables del supermercat de la droga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa