Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues universitats barcelonines, entre les millors del món
  • CA

Barcelona ha aconseguit situar dues universitats entre les millors del món. Així ho constata el rànquing ‘Times Higher Education’, que posiciona la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en el llistat dels 200 centres universitaris més prestigiosos d’arreu del planeta.

De fet, aquestes dues universitats, juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), són els tres centres universitaris millor posicionats d’aquest particular rànquing de tot l’estat espanyol, situant-se en el número 182, 183 i 186, respectivament. L’altre gran representant de l’estat espanyol en aquest prestigiós llistat és la Universitat de Navarra, que està ubicada més enllà de la posició 250.

Amb aquesta actualització del rànquing d’universitats, la UB escala posicions enguany, avançant del número 193 fins al 182, mentre que l’Autònoma baixa del 170 al 183, i la UPF ho fa del 156 al 186. Encapçalant aquest llistat de prestigi internacional tornem a trobar en les tres primeres posicions la Universitat d’Oxford, la de Harvard i la de Cambridge.

Seu d’un dels primers ordinadors quàntics

Cal recordar que aquest mateix dimarts es confirmava la notícia que Barcelona ha estat una de les ciutats escollides per acollir un dels primers ordinadors quàntics de tota Europa. En concret, el Barcelona Supercomputing Center és l’emplaçament seleccionat per poder instal·lar un dels sis aparells que conformaran la primera xarxa europea d’aquest tipus de computació.

Segons ha anunciat la mateixa institució en un comunicat, la previsió és que la nova infraestructura -que s’integrarà al superordinador MareNostrum 5– tingui el potencial d’augmentar “de manera notable” l’impacte de la investigació i la innovació en permetre solucions que superin les capacitats dels actuals supercomputadors. La inversió per poder formar part de la primera xarxa europea dedicada a aquest tipus de computació ascendirà fins als prop de 12,5 milions d’euros, que estaran cofinançats al 50% per la Unió Europea i pel Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital del govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa