Una seixantena de policies investigats per les càrregues de l’1-O

Tres anys després del referèndum, el jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona segueix acorralant l'Estat

El jutjat d’instrucció 7 de Barcelona, ​​que investiga les càrregues de l’1-O a la capital catalana, manté la instrucció tres anys després amb 63 agents que ja han estat citats com a investigats. El jutge prendrà declaració a altres tres investigats, per als quals encara no ha fixat una data, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimecres.

En el procediment hi ha 315 persones que van patir lesions durant les càrregues en col·legis electorals, i 127 d’elles s’han personat en la causa. S’han personat com a acusació la Generalitat de Catalunya, Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana (ANC), el centre de defensa dels drets humans Irídia i el Sindicat Professional de Policia. El jutge ha dividit la investigació en una peça principal i altres 27 peces separades. El jutjat número 7 ha acorralat l’Estat des que va començar la instrucció de la causa.

Aquest juny, el titular del jutjat ha rebutjat la petició de la fiscalia per arxivar la causa, argumentant que veu en els agents “absoluta falta de consideració” a la integritat física i la dignitat dels votants.

Més informació

Nou comentari