Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una jutge ordena desallotjar la Casa Buenos Aires i en condemna dos dels impulsors
  • CA

Els dos membres del col·lectiu de la Casa Buenos Aires jutjats el 12 de juliol han sigut condemnats a una multa de 720 euros. La mateixa sentència, dictada pel jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona, ordena desallotjar l’edifici, situat a Vallvidrera. Segons han anunciat els ocupants de l’immoble, que s’hi van instal·lar fa cinc mesos per intentar impedir que s’enderroqui per fer-hi un hotel de luxe, ja han presentat un recurs contra la resolució judicial.

[r:1]

Els dos condemnats no són viuen a la casa, sinó que són impulsors del projecte que van ser identificats per la policia. Segons el col·lectiu ocupant, “les persones que hi viuen no han sigut identificades ni denunciades”. Per tant, consideren que fer-les fora en aplicació d’una sentència que només afecta els dos encausats vulnera el seu dret a la defensa.

El col·lectiu de la Casa Buenos Aires denuncia des de fa cinc mesos que els Pares Paüls, propietaris de la finca, tenen un preacord de venda per tres milions d’euros amb la London Private Company, una societat que ha demanat l’enderroc per fer-hi un hotel de luxe de 150 places.

[r:2]

Ara la sentència està pendent del recurs de l’Audiència de Barcelona, però el col·lectiu de la Buenos Aires tem que s’ordeni el desallotjament provisional mentre no hi ha una sentència ferma.

Més notícies
Jutgen dos activistes de Casa Buenos Aires que volen impedir un hotel de luxe
Notícia: Jutgen dos activistes de Casa Buenos Aires que volen impedir un hotel de luxe
Comparteix
Els demanen multes i indemnitzacions per usurpació d'immoble
L’últim hotel modernista de Vallvidrera, en perill d’enderroc
Notícia: L’últim hotel modernista de Vallvidrera, en perill d’enderroc
Comparteix
La congregació dels Pares Paüls té un acord amb un fons immobiliari, que ja ha demanat la llicència a l’Ajuntament | Ni està catalogat ni és terreny d’equipaments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa